Quantcast
Βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί: Ανοίγουν στις 17 Μαΐου - enikonomia.gr
share

Βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί: Ανοίγουν στις 17 Μαΐου

δημοσιεύτηκε:

Στις 17 Μαΐου ανοίγουν τελικά οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί. “Αναβλήθηκε το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών για μια εβδομάδα κι έτσι θα ανοίξουν τη Δευτέρα 17 Μαΐου. Η απόφαση αυτή βασίστηκε στην επιφύλαξή μας να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες μαζί κι έτσι περιοριστήκαμε αρχικά στο να ανοίξει η υποχρεωτική εκπαίδευση. Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι τα μικρά παιδιά ότι τα βρέφη και τα μικρά παιδιά κάτω των 4 ετών δεν φοράνε μάσκα” είπε η Βάνα Παπαευαγγέλλου, Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων στη σημερινή ενημέρωση.
Νωρίτερα, η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ είχε πει: «Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι λοιμωξιολόγοι, οι οποίοι ζήτησαν λίγη υπομονή ακόμη, ώστε να προασπίσουμε τη δημόσια υγεία, όσο περισσότερο γίνεται». Επίσης, η κυρία Μιχαηλίδου υπενθύμισε ότι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί λειτουργούν έως τέλος Ιουλίου, ωστόσο συμπλήρωσε ότι μπορεί να δοθεί η ελευθερία σε όσους βρεφονηπιακούς σταθμούς θέλουν να επεκτείνουν τις ημέρες λειτουργίας τους.
Σχετικά με τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, η κ. Μιχαηλίδου σημείωσε ότι η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων την επόμενη εβδομάδα θα εξετάσει το νέο πρωτόκολλο που θα αφορά τις επισκέψεις.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.