Quantcast
Βρούτσης: Δεν υπάρχει σχέδιο πώλησης ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών σε funds - enikonomia.gr
share

Βρούτσης: Δεν υπάρχει σχέδιο πώλησης ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών σε funds

δημοσιεύτηκε:

O υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, διέψευσε δημοσίευμα του Reuters, σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση σχεδιάζει την πώληση ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών, ύψους 12 δισ. ευρώ, οι οποίες είχαν δημιουργηθεί από επιχειρήσεις στα ταμεία έως το τέλος του 2014, σε ιδιώτες επενδυτές.

«Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για την πώληση 12 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών σε funds, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα», ανέφερε ο υπουργός σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται υψηλόβαθμο κυβερνητικό αξιωματούχο, την καθοδήγηση του σχετικού εγχειρήματος έχει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης και η κυβέρνηση αναζητεί σύμβουλο για την υλοποίησή του.

Για “άγρια και επικίνδυνα παιχνίδια στις πλάτες των ασφαλισμένων” από την κυβέρνηση της ΝΔ κάνει λόγο η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, με αφορμή το δημοσίευμα του Reuters.

Η δήλωση της κ. Αχτσιόγλου

“Ο κ. Μηταράκης διαρρέει στο Reuters τα σχέδια της κυβέρνησης για εκχώρηση σε funds ασφαλιστικών οφειλών ύψους 12 δισ. ευρώ για να έρθει λίγο αργότερα πανικόβλητος ο κ. Βρούτσης να τον διαψεύσει.

Αν το μοναδικό πρόβλημα ήταν το μπάχαλο στην κυβέρνηση, τα πράγματα θα ήταν για γέλια. Επειδή όμως το παιχνίδι παίζεται στις πλάτες των ασφαλισμένων, γίνονται επικίνδυνα.

Όπως λέει και ένα παλιό αυστριακό ρητό: η κατάσταση είναι κρίσιμη αλλά καθόλου σοβαρή”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.