share

Βρούτσης: Η εξοντωτική φορολογία θα «πνίξει» την οικονομία και τους Έλληνες

δημοσιεύτηκε:

«Η ΝΔ την ημέρα που θα αναλάβει την κυβέρνηση θα δρομολογήσει αλλαγές στο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής και αυτό δεν είναι κάτι γενικό και αόριστο» δήλωσε ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Το έχουμε αποδείξει στην προηγούμενη διακυβέρνηση Σαμαρά, όταν μειώσαμε και τους φόρους και τις εισφορές. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Δεν είναι άγνωστο σε εμάς» είπε ο κ. Βρούτσης.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του αν. υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη στη Βουλή ότι «η φοροεπιβάρυνση για τους έντιμους και συνεπείς φορολογούμενους, τους επαγγελματίες, ήταν απόφαση που συνειδητά πήρε η κυβέρνηση για να στηρίξει τους πιο αδύναμους» επισήμανε ότι «δεν χρειάζεται καλύτερος μάρτυρας, που να επιβεβαιώνει το αφήγημα της ΝΔ από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ, από τον υπουργό της, που λέει ότι “αυτά τα κάνουμε εμείς και όχι η τρόικα”».

«Όλα αυτά, τα οποία συμβαίνουν στην οικονομία με τις εξοντωτικές εισφορές και φόρους, θα οδηγήσουν σε ένα σπιράλ, που θα οδηγήσει με τη σειρά του σε εισφοροδιαφυγή, φοροδιαφυγή, σε εξόντωση ό,τι δημιουργικού υπάρχει και αυτό το σπιράλ θα είναι μόνο καθοδικό, πνίγοντας την οικονομία και τους Έλληνες» προσέθεσε ο κ. Βρούτσης, αναφέροντας πως μέσα στα τρία χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία από 10,9 δισ. πήγαν στα 30,5 δισ. και συνολικά στα 130 δισ., κατά 41% αυξήθηκαν οι οφειλές του κόσμου προς το κράτος.

Σε ό,τι αφορά τη διανομή κοινωνικού μερίσματος από το υπερπλεόνασμα ο τομεάρχης της ΝΔ παρατήρησε πως «έρχεται από υπερφορολόγηση, δηλαδή από εξόντωση ανθρώπων που δεν έχουν να πληρώσουν, γι’ αυτό εκτινάχθηκαν και τα ληξιπρόθεσμα», σημειώνοντας, πάντως, ότι «καλά θα κάνει να μοιραστεί και θα στηρίξουμε εάν είναι εξορθολογισμένη η πρόταση για αναδιανομή του εισοδήματος με κριτήρια, τα οποία είναι στοχευμένα και πάνε σε αυτούς που πραγματικά τα έχουν ανάγκη».

«Πέρυσι που δεν το στηρίξαμε δικαιωθήκαμε, καθώς δόθηκε οριζόντια, χωρίς κριτήρια εισοδηματικά, πήγε σε βουλευτές» είπε, διευκρινίζοντας ότι φέτος ο πρόεδρος της ΝΔ «πολύ σωστά έθεσε δύο στοχευμένες παρεμβάσεις, που πρέπει να γίνουν και αφορούν την αδύναμη κατηγορία των μακροχρόνια ανέργων, την πιο αδύναμη κατηγορία μέσα στον κοινωνικό ιστό, αλλά και το κομμάτι του φόρου που έχει τη μεγαλύτερη πολλαπλασιαστική δύναμη σε επίπεδο οικονομίας και είναι ο ΕΝΦΙΑ».

Αναφερόμενος στο προσυνέδριο της ΝΔ, που διεξήχθη χθες στα Ιωάννινα με επίκεντρο τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και την κοινωνική αλληλεγγύη σημείωσε: «Δώσαμε το ιδεολογικό μας στίγμα, που είναι απαραίτητο, γιατί ήταν μία μάχη που είχαμε παραχωρήσει, την είχαμε χάσει απέναντι στην Αριστερά, ότι εμείς στον πυρήνα μας τη λέξη άνθρωπος την εννοούμε, τη στηρίζουμε και την κάνουμε πράξη ρεαλιστικά και υπεύθυνα».

Σχετικά με την πορεία προς την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος σημείωσε ότι «η κυβέρνηση έχει αποδείξει πως πνίγεται στα εύκολα αλλά και τις περισσότερες φορές οι χρονικοί προγραμματισμοί που θέτει είναι εκτός στόχου και δεν επαληθεύονται».

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.