Quantcast
Βρυξέλλες: Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με Μελόνι και Κόστα - Τι θα συζητήσουν - enikonomia.gr
share

Βρυξέλλες: Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με Μελόνι και Κόστα – Τι θα συζητήσουν

δημοσιεύτηκε:

Κρίσιμα ζητήματα όπως η οικονομική διακυβέρνηση αλλά και η ενέργεια αναμένεται να συζητήσει σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την Ιταλίδα ομόλογο του,  Τζόρτζια Μελόνι και με τον Πορτογάλο ομόλογο του Αντόνιο Κόστα κατά την κοινή συνάντησή τους.

Σημειώνεται πως αυτή η συνάντηση γίνεται με πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι στόχος είναι να υπάρξει συντονισμός και συζήτηση για τους κανόνες οικονομικής διακυβέρνησης, ενόψει της συνόδου του Eurosummit.

Πάντως ο Πρωθυπουργός θεωρεί ότι αυτή είναι μια συζήτηση που πρέπει να εξελιχθεί και στο επίπεδο των ηγετών (και όχι μόνο Eurogroup), να βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία και όχι σε στερεότυπα του παρελθόντος και να ολοκληρωθεί σύντομα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει πως  οι κανόνες που τίθενται δεν θα πρέπει να υπονομεύουν τις απαραίτητες επενδύσεις σε μία σειρά από τομείς, συμπεριλαμβανομένης της πράσινης και της ψηφιακής μετάβασης.  Επιπλέον δεν θα πρέπει να επαναληφθεί η  εμπειρία των ακραίων δημοσιονομικών περιορισμών του παρελθόντος  καθώς, εκτός όλων των άλλων είναι αντιπαραγωγική.

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός είπε χθες στη Σύνοδο Κορυφής πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να γίνει ο πιο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός και για την μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Επίσης τόνισε πως για να αξιοποιηθούν τα πλεονεκτήματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, είναι κρίσιμα τα δίκτυα- “η ραχοκοκαλιά της ενεργειακής μετάβασης”, όπως τα χαρακτήρισε- και η επένδυση σε αυτά.

Η Σύνοδος για το ευρώ

Σήμερα θα γίνει και η Σύνοδος για το ευρώ σε διευρυμένη σύνθεση,  με την παρουσία της επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ και του προέδρου του Eurogroup Πασκάλ Ντόναχιου, όπου θα γίνει και η ανταλλαγή απόψεων για την οικονομική διακυβέρνηση και τον συντονισμό των δημοσιονομικών πολιτικών.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι προκειμένου να αξιοποιηθούν τα πλεονεκτήματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, είναι κρίσιμα τα δίκτυα- “η ραχοκοκαλιά της ενεργειακής μετάβασης”, όπως τα χαρακτήρισε- και η επένδυση σε αυτά.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.