Quantcast
Wall Street Journal: Συμφωνία για τον οδικό χάρτη ελάφρυνσης του χρέους - enikonomia.gr
share

Wall Street Journal: Συμφωνία για τον οδικό χάρτη ελάφρυνσης του χρέους

δημοσιεύτηκε:

Με τίτλο: «Η Ευρωζώνη και το ΔΝΤ επιτυγχάνουν συμφωνία για το ελληνικό χρέος» και υπότιτλο: «Η συμφωνία μετά από μήνες καθυστερήσεων καθορίζει έναν οδικό χάρτη για την ελάφρυνση του χρέους, αλλά μεταθέτει τη λήψη μέτρων έως το 2018», η Wall Street Journal αναφέρεται στη συμφωνία στο Eurogroup. «Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ έκλεισαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης μία συμφωνία που ανοίγει τον δρόμο για νέα χρηματοδότηση στην Ελλάδα και περιγράφει πώς θα ελαφρυνθεί το χρέος της στο μέλλον», σημειώνει η εφημερίδα.

Ο Πόουλ Τόμσεν, σημειώνει το δημοσίευμα, δήλωσε ότι η συμφωνία δείχνει πως η Ευρωζώνη είναι πρόθυμη να εξετάσει τα μέτρα εκείνα που χρειάζονται για να κάνουν βιώσιμο το ελληνικό χρέος. Τόνισε, ωστόσο, ότι το Ταμείο θα δώσει επιπλέον δάνεια, μόνο αφού αποτιμήσει τις υποσχεθείσες (από την Ευρωζώνη) κινήσεις. «Υπάρχουν κάποια μέτρα που πρέπει να καθορισθούν», πρόσθεσε ο Τόμσεν.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι υπουργοί διέτρεξαν αρκετά σχέδια αποφάσεων, απορρίπτοντας προηγούμενες εκδοχές που θεωρήθηκαν πολύ αδύναμες, αναφέρει το δημοσίευμα. «Μεγάλο μέρος της διαπραγμάτευσης έγινε σε συσκέψεις μεταξύ του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, του κ. Τόμσεν και του Προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενώ οι άλλοι υπουργοί παρέμεναν σε άλλη αίθουσα», σημειώνει η εφημερίδα, επικαλούμενη αξιωματούχους με γνώση των συζητήσεων. Σε κάποιο σημείο, η πρόοδος καθυστέρησε, επειδή ο κ. Τόμσεν δεν μπορούσε να βρει τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, που βρισκόταν σε συνέδριο στο Καζακστάν, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.