Quantcast
Welt: Η αποτυχημένη ελληνική πολιτική έφερε φοροαπάτες, διαφθορά και άθλια οικονομία - enikonomia.gr
share

Welt: Η αποτυχημένη ελληνική πολιτική έφερε φοροαπάτες, διαφθορά και άθλια οικονομία

δημοσιεύτηκε:

Η Welt σε δημοσίευμα της αναφέρει πως δεν λείπουν τα σχέδια για τη διάσωση της Ελλάδας, αλλά η θέληση να δει και η ίδια η χώρα ότι έχει ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει.

Ανάμεσα σε άλλα σημειώνει: «Αυτές τις μέρες δεν χρειάζεται να αναφέρει κανείς τα ίδια και τα ίδια παραδείγματα, όπως φοροαπάτες, διαφθορά, άθλια οικονομική κατάσταση, για να διαφανεί η αποτυχία της ελληνικής πολιτικής.

Η προσφυγική κρίση, η οποία είναι το κυρίαρχο ευρωπαϊκό θέμα τους τελευταίους μήνες, δείχνει το πρόβλημα της χώρας. Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να διαφυλάξει τα σύνορά της. Ίσως και να μην θέλει.

Η κατάσταση στο μεταξύ είναι τόσο άσχημη που Γερμανία και Γαλλία σκέπτονται να διαφυλάξουν τα σύνορα αναγκαστικά μέσω μιας ευρωπαϊκής αποστολή, παρόλο που η Ελλάδα για το μέγεθος της διαθέτει έναν τεράστιο στρατό».

Και η εφημερίδα καταλήγει σχετικά με το προσφυγικό: «Όποιος θέλει να μειώσει τον αριθμό των προσφύγων προς την Ευρώπη και να βάλει σε τάξη τη διαδικασία εισόδου δεν χρειάζεται μόνο την Τουρκία για την επίλυση του θέματος. Χρειάζεται την Ελλάδα και κυρίως τον Αλέξη Τσίπρα.

Μπορεί να μην είναι ένας ισχυρός αρχηγός κυβέρνησης, ωστόσο προς το παρόν δεν υπάρχει εναλλακτική».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.