Quantcast
Welt: Οι πραγματικά σκληρές συγκρούσεις δεν έχουν έρθει ακόμη για τον κ. Τσίπρα - enikonomia.gr
share

Welt: Οι πραγματικά σκληρές συγκρούσεις δεν έχουν έρθει ακόμη για τον κ. Τσίπρα

δημοσιεύτηκε:

Με αφορμή την ψήφιση των προαπαιτούμενων στη ελληνική βουλή η εφημερίδα Die Welt δημοσιεύει άρθρο στο οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «οι πραγματικά σκληρές συγκρούσεις δεν έχουν έρθει ακόμη.

Την επόμενη χρονιά ο Τσίπρας θα πρέπει να δρομολογήσει επώδυνες μεταρρυθμίσεις.

Προβλέπονται προ πάντων μεταρρυθμίσεις στις συντάξεις, τις οποίες οι δανειστές θεωρούν απαραίτητες προκειμένου να μπορέσει η χώρα μια μέρα να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη ιδιωτών χρηματοδοτών και να αυτοχρηματοδοτηθεί στην αγορά.

Όμως ο Τσίπρας είναι επιφυλακτικός» παρατηρεί ο συντάκτης του άρθρου και σχολιάζει τις κινητοποιήσεις που έγιναν πρόσφατα.

«Στις αρχές Δεκεμβρίου τα δύο μεγαλύτερα συνδικάτα κήρυξαν 24ωρη γενική απεργία ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. Ένα μήνα νωρίτερα υπήρξαν μαζικές διαδηλώσεις. Πρόκειται για βαριά μηνύματα προς την αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταία ήταν προφανές ότι ο Τσίπρας είχε αρχίσει να γίνεται νευρικός. Ο πρωθυπουργός επανέφερε το ζήτημα της αποχώρησης του ΔΝΤ από τον κύκλο των χρηματοδοτών. Μια ιδέα που απορρίφθηκε με αποφασιστικότητα από τους εταίρους»

Τέλος, ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι ο κίνδυνος αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη συνεχίζει να υφίσταται, επικαλούμενος πρόσφατη δήλωση του επικεφαλής τους Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ “Τελικά αυτή η πιθανότητα υπάρχει πάντα εάν οι υποχρεώσεις που έχουν τα μέλη της νομισματικής ένωσης δεν γίνονται σεβαστές“».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.