Quantcast
World Socialists: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται να υπερασπιστεί τον Ελληνικό καπιταλισμό - enikonomia.gr
share

World Socialists: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται να υπερασπιστεί τον Ελληνικό καπιταλισμό

δημοσιεύτηκε:

Με ένα οξύμωρο και προβοκατόρικο τίτλο σε blog της International Committee of the Fourth International (ICFI)  ο Robert Stevens σε άρθρο του ανήμερα της δεύτερης ψηφοφορίας για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας στην Ελλάδα περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί, προβλέπει ότι είναι δύσκολο να βρεθούν οι 170 ψήφοι από την κυβέρνηση Σαμαρά και αναφέρεται ενδελεχώς για την περίπτωση επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ σε πρόωρες εκλογές.

«Όμως, παρά τις ριζοσπαστικές βλέψεις του, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιτίθεται στην ελληνική πολιτεία και τις καπιταλιστικές βάσεις και είναι υποστηρικτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και των θεσμικών της οργάνων» αναφέρει χαρακτηριστικά ο συντάκτης του άρθρου Robert Stevens. Η προοπτική του κόμματος αναφέρει  ο Βρετανός αρθρογράφος  «δεν είναι ο σοσιαλιστικός μετασχηματισμός της κοινωνίας προς όφελος της εργατικής τάξης, αλλά να δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες για την ανώτερη μεσαία τάξη και να διασφαλίσουν τη συνέχιση εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης από την αστική».

Έχοντας επανειλημμένα διαβεβαιώσει την ευρωπαϊκή και αμερικάνικη ελίτ ότι το κόμμα δεν αποτελεί κίνδυνο για τα συμφέροντά τους, ο Τσίπρας ανακοίνωσε το Σεπτέμβριο ότι ήταν πλέον αδύνατο να αντιστρέψει τις μαζικές περικοπές μισθών και συντάξεων πραγματοποιήθηκαν το 2009.

Στην συνέχεια του άρθρου μάλιστα ο συντάκτης αναλύει βήμα – βήμα όλες τις αλλαγές στη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία προς την εξουσία και την αλλαγή στην βασική του στρατηγική που είναι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργατών. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.