Quantcast
WSJ: Ελλάδα και Ουκρανία θα «δεσπόζουν» στη Σύνοδο Κορυφής G7 - enikonomia.gr
share

WSJ: Ελλάδα και Ουκρανία θα «δεσπόζουν» στη Σύνοδο Κορυφής G7

δημοσιεύτηκε:

Οι ηγέτες των 7 ισχυρότερων κρατών βρίσκονται στους πρόποδες των ‘Αλπεων για την ετήσια Σύνοδο Κορυφής με κυριάρχα θέματα την Ουκρανία αλλά και το ελληνικό χρέος σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν πρόκειται να παραστεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης με αποτέλεσμα ο Ομάδα των Οκτώ να γίνει Ομάδα των Επτά.

Η οικοδεσπότης της G7 έχει θέσει ποικίλα θέματα στην ημερήσια διάταξη συμπεριλαμβανομένων εκείνων της δημόσιας Υγείας αλλά και του ρόλου των γυναικών ωστόσο όλα αυτά θα επισκιαστούν από το την κρίση στην Ουκρανία και την Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα , ο οποίος έφθασε νωρίς το πρωί θα έχει μια ξεχωριστή συνάντηση πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής με την Α. Μέρκελ η οποία υπερασπίζεται την απόφαση αποκλεισμού της Ρωσίας.

‘Αλλωστε η ουκρανία αποτελεί «λεπτό» ζήτημα για την Γερμανία…

Πάντως η Ομάδα των Επτά ηγέτες δεν αναμένεται να αποφασίσει για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι θέλουν για να επιβεβαιωθεί το γεγονός πως η Δύση παραμένει ενωμένη απέναντι στο θέμα της Ουκρανίας, ακόμη και αν Πούτιν επιδιώκει να σπείρει τη διχόνοια.

Η αντιπαράθεση του κ. Τσίπρα με τους διεθνείς πιστωτές πάνω από το πακέτο οικονομικής διάσωσης της Ελλάδα θα αποτελέσει μεγάλο θέμα στο παρασκήνιο της Συνόδου Κορυφής G7.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν ζητήσει από τα εμπλεκόμενα μέρη να καταλήξουν σε συμφωνία, καθώς φοβούνται την παγκόσμια οικονομική επίπτωση αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει.

Πέρα από τις τρέχουσες κρίσεις, η κ. Μέρκελ θέλει να χρησιμοποιήσει τη σύνοδο κορυφής για να ενώσει τους ηγέτες του κόσμου σε θέματα που αφορούν στο ελεύθερο εμπόριο αλλά και στο κλίμα.

Από την άλλη μεριά χιλιάδες διαδηλωτές βρίσκονται στην πόλη που πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής των G7 χωρίς ωστόσο να έχουν καταγραφεί επεισόδια.

Οι διαδηλωτές έκκληση για παγκόσμια ειρήνη, λιγότερη ενέργεια για τις επιχειρήσεις και το τέλος των διαπραγματεύσεων για μια υπερατλαντική συμφωνία ελευθέρου εμπορίου…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.