Quantcast
WSJ: Η αλλαγή προσώπων δεν διασφαλίζει την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ - enikonomia.gr
share

WSJ: Η αλλαγή προσώπων δεν διασφαλίζει την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Η αλλαγή προσώπων στη διαπραγμάτευση δεν διασφαλίζει τη θέση της Ελλάδας στο ευρώ αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της  Wall Street Journal .

«Υπάρχει μια νέα αισιοδοξία για τις προοπτικές της Αθήνας στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, μετά την απομάκρυνση του Βαρουφάκη. Το χρηματιστήριο ανέβηκε, ενώ τα ελληνικά ομόλογα έπεσαν. Οι επενδυτές ελπίζουν σε μια λιγότερο πολεμική προσέγγιση, ικανή να φτιάξει το δρόμο της συμφωνίας. Μόνο που ο Βαρουφάκης δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των επενδυτών και των δανειστών – οι Έλληνες ψηφοφόροι είναι το πρόβλημα», αναφέρει το άρθρο.

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι  ο Τσακαλώτος είναι -πολιτικά και ιδεολογικά- πολύ κοντά στον Τσίπρα, αλλά αναμένεται να καταφέρει λίγα πράγματα στο να λειάνει τις συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές. 

«Η συμφωνία δεν πρόκειται να συμβεί. Ο παραμερισμός του Βαρουφάκη δεν θα διευκολύνει την πολιτική πρόκληση που θα αντιμετωπίσει ο Τσίπρας – να πείσει, δηλαδή, την Αθήνα να αποδεχθεί μια οποιαδήποτε συμφωνία. Θα πρέπει να μετριαστεί η δυνατότητα εξέγερσης από την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο πρωθυπουργός παρουσιάσει στους βουλευτές το πακέτο των μέτρων. Ο κ. Τσίπρας αναγνωρίζει τον κίνδυνο γι’ αυτό και κάνει λόγο ακόμη και για δημοψήφισμα. Ανάλογα με το πόσο εμπιστεύεται κανείς το ελληνικό εκλογικό σώμα, αυτό είναι είτε μια υπόσχεση, είτε μια απειλή».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.