Quantcast
WSJ: Η Ελλάδα είναι το φάντασμα των Χριστουγέννων - enikonomia.gr
share

WSJ: Η Ελλάδα είναι το φάντασμα των Χριστουγέννων

δημοσιεύτηκε:

«Για άλλη μία φορά, η ευρωζώνη βρίσκεται αντιμέτωπη με το φάντασμα των Χριστουγέννων, που δεν έχουν ακόμη έρθει. Είναι ένα φάντασμα που ονομάζεται Ελλάδα», αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι  οι πυρετώδεις πολιτικές διεργασίες υπενθυμίζουν στους επενδυτές ότι η κρίση της ευρωζώνης δεν έχει περάσει στα αλήθεια.

Επιπλέον, η Ελλάδα από μόνη της αναδεικνύει πόσο ατελείωτα μακρά και επίπονη θα συνεχίσει να είναι η οικονομική προσαρμογή για τα πιο αδύναμα μέλη της ευρωζώνης.

Εκτός κι αν υπάρχει μια βαθιά αλλαγή στην καρδιά των χωρών του πυρήνα της ευρωζώνης προς τους χρεωμένους γείτονές τους. Διότι η ΕΚΤ, δεν μπορεί να καθυστερήσει για πάντα τις βασικές μεταρρυθμίσεις στην ίδια τη φύση της ενιαίας νομισματικής ένωσης.

 

Υψηλό ρίσκο

«Η υψηλή δημοτικότητα του ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει το ρίσκο ότι θα κερδίσει την εξουσία. Αν και η ηγεσία του κόμματος έχει ρίξει τους τόνους σε κάποια σημεία της αφήγησής του και δεν αναμένεται πλέον να παρουσιάσει ένα τελεσίγραφο τύπου «διαγράψτε τα χρέη μας ή θα βγούμε από το ευρώ», υπάρχουν πολλά περιθώρια για τριβή με τους εταίρους της ευρωζώνης, καθώς πιέζει σκληρά για ελάφρυνση χρέους» σημειώνεται στο δημοσίευμα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.