Quantcast
WSJ: Η Κομισιόν εξετάζει να έρχονται πρόσφυγες στην ΕΕ απευθείας από την Τουρκία - enikonomia.gr
share

WSJ: Η Κομισιόν εξετάζει να έρχονται πρόσφυγες στην ΕΕ απευθείας από την Τουρκία

δημοσιεύτηκε:

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει να δέχονται οι ευρωπαϊκές χώρες κατευθείαν από την Τουρκία Σύριους πρόσφυγες, εάν η Άγκυρα τηρήσει τις δεσμεύσεις της και περιορίσει τον αριθμό των ανθρώπων που περνούν παράνομα στην Ελλάδα, αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Το σχέδιο της Κομισιόν, το οποίο δεν θα είναι υποχρεωτικό για τα κράτη – μέλη, δεν θέτει στόχους για τον αριθμό των προσφύγων που θα δεχθεί η ΕΕ από την Τουρκία, αλλά περιγράφει ότι η διαδικασία θα επιταχυνθεί, ώστε οι αφίξεις να μπορούν να αρχίσουν σε έξι μήνες.

Το σχέδιο αντανακλά τις προσπάθειες της Γερμανίας να πείσει άλλες χώρες της ΕΕ να δεχθούν περισσότερους Σύριους πρόσφυγες και να αντικαταστήσουν την παράνομη μετανάστευση με νόμιμες ροές. Πολλοί πρόσφυγες στην Τουρκία έχουν ήδη καταγραφεί από υπηρεσίες του ΟΗΕ.

Η Άγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί την Πέμπτη με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου, και περίπου μία δεκάδα Ευρωπαίων ηγετών, πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

«Αναμένουμε ότι οι ηγέτες να δεσμευθούν για τον αριθμό (των προσφύγων που θα δεχθούν) και να θέσουν ρητά ως προϋπόθεση τη μείωση από την Τουρκία της ροής των μεταναστών», δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.