Quantcast
WSJ: Κόντρα Ελλάδας- ΕΕ για το πρόγραμμα διάσωσης - enikonomia.gr
share

WSJ: Κόντρα Ελλάδας- ΕΕ για το πρόγραμμα διάσωσης

δημοσιεύτηκε:

Το ψυχρό κλίμα στη συνάντηση του Jeroen Dijsselbloem με το οικονομικό επιτελείο της νέας ελληνικής κυβέρνησης και ιδιαιτέρως με τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, κάνει λόγο δημοσίευμα της Wall Street Journal. Όπως σημειώνεται, η ελληνική πλευρά δήλωσε απερίφραστα την άρνησή της για συνεργασία με την τρόικα προκαλώντας δυσφορία και αντιδράσεις στους Ευρωπαίους εταίρους της.

«Στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής, ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε την άρνηση της Ελλάδα να συνεχίσει να συνεργάζεται με τη λεγόμενη τρόικα των ελεγκτών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας . Τα τρία θεσμικά όργανα έχουν ωθήσει την Ελλάδα στην εφαρμογή περικοπών δαπανών και αυξήσεων φόρων που ανέρχονται άνω του 30%  του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος τα τελευταία πέντε χρόνια», αναφέρει το δημοσίευμα που σε άλλο σημείο του υπογραμμίζει:

«Μέχρι στιγμής, οι πιστώτριες χώρες έχουν κρατήσει μια σκληρή γραμμή, με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος δήλωσε στο Βερολίνο την Παρασκευή ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να προσφέρει στην Ελλάδα αλληλεγγύη εντός του υπάρχοντος πλαισίου διάσωσης, αλλά μόνο σε αυτό το πλαίσιο και με κανένα άλλο σενάριο».

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.