Quantcast
WSJ: Νέες προσφορές ζητά το ΤΑΙΠΕΔ για το 67% του ΟΛΠ - enikonomia.gr
share

WSJ: Νέες προσφορές ζητά το ΤΑΙΠΕΔ για το 67% του ΟΛΠ

δημοσιεύτηκε:

Η κυβέρνηση πρόκειται να ζητήσει μέσα στην εβδομάδα νέες αναθεωρημένες προσφορές από τους υποψήφιους για τον διαγωνισμό του ΟΛΠ, καθώς σκοπεύει να προσφέρει στον πλειοδότη επιπλέον μεριδιο 16% του λιμένα τα επόμενα πέντε χρόνια, μεταδίδει η Wall Street Journal.

Αυτή τη στιγμή, το ποσοστό του ΟΛΠ που βρίσκεται υπό ιδιωτικοποίηση ανέρχεται στο 51%, μειωμένο κατά 16% σε σχέση με το μερίδιο που προσέφερε η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά (67%).

Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το ΤΑΙΠΕΔ, πρόκειται σή,ερα να συνεδριάσει για να ολοκληρώσει την διαδικασία προσφορών, όπως τονίζει Έλληνας αξιωματούχος, και μέσα στην εβδομάδα θα ζητήσει από τους υποψήφιους να καταθέσουν νέες προσφορές για το 51% του ΟΛΠ με την προοπτική ότι ο νικητής θα αποκτήσει το επιπλέον 16%,σε τέσσερα ισόποσα μερίδια, τα επόμενα πέντε χρόνια, με την προϋπόθεση ότι θα προχωρήσει σε επενδύσεις. Μετά την καταβολή του ποσού για το 51% ο νικητής θα πρέπει να καταβάλει και το αντίστοιχο ποσό για το υπόλοιπο 16% κάθε φορά που θα εγκρίνεται η μταφορά του μεριδιου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.