Quantcast
WSJ: Πέντε συμπεράσματα από τη συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ - enikonomia.gr
share

WSJ: Πέντε συμπεράσματα από τη συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ

δημοσιεύτηκε:

Πέντε συμπεράσματα συνάγει η Wall Street Journal από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την Γερμανίδα καγκελάριο, Α. Μέρκελ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα πρόκειται:

1. Για την  προσωπική χημεία

Και οι δύο ηγέτες είναι ήρεμοι και λογικοί πολιτικοί, που είναι απίθανο να συγκρουστούν και να κάνουν παράπονα ο ένας για τον άλλο, όπως οι υπουργοί Οικονομικών τους. 

2. Το μήνυμα

Η βασική αξία της χθεσινής συνάντησης ήταν το μήνυμα που δόθηκε στους θερμόαιμους τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία.

Η κάθε μια πλευρά βλέπει την άλλη ως την ενσάρκωση του κακού. 

3. Οι αναφορές στον πόλεμο

O κ. Τσίπρας είναι αποφασισμένος να συζητήσει το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων, παρόλο που αποτελεί ένα μη αρεστό θέμα στη Γερμανία.

Το Βερολίνο από την άλλη τονίζει ότι το θέμα έχει λήξει. 

4. Μην αναφέρεις τον πόλεμο

Ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε την αμοιβαία εχθρότητα ανάμεσα στις δύο χώρες, που οφείλεται στο παρελθόν και τον πόλεμο.

Αλλά όπως είπε η σημερινή δημοκρατική Γερμανία δεν έχει καμία σχέση με το Τρίτο Ράιχ και κάλεσε και τους δύο λαούς να αφήσουν τις σκιές στο παρελθόν και να γυρίσουν σελίδα.

5. Πλησιάζει η ώρα των αποφάσεων για τον Τσίπρα

Αν και οι συζητήσεις της Δευτέρας δεν θα οδηγήσουν σύντομα σε μια συμφωνία που να λύνει το άμεσο, μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας, δηλαδή την ανάγκη χρηματοδότησης της χώρας τους ερχόμενους μήνες και τις μεταρρυθμίσεις.

Η κ. Μέρκελ επιμένει ότι δεν είναι το σωστό πρόσωπο για να διαπραγματευτεί τις μεταρρυθμίσεις αυτές αφου η  Ελλάδα πρέπει να πείσει τους θεσμούς.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.