Quantcast
Χ. Θεοχάρης: Να μην απαιτήσει την αποπληρωμή των ομολόγων το ΔΝΤ - enikonomia.gr
share

Χ. Θεοχάρης: Να μην απαιτήσει την αποπληρωμή των ομολόγων το ΔΝΤ

δημοσιεύτηκε:

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης μίλησε στον realfm για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας μετά την πρώτη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές.

«Αυτό που συζητάμε τώρα και αυτό που μας επείγει είναι αν ταμειακά το κράτος μπορεί να βγάλει τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες μέχρι να μπορέσει να έρθει αυτή η συμφωνία. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν ζητήματα και ακούω και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αλλά και στελέχη της κυβέρνησης να μιλάνε για αυτά σιγά-σιγά. Νομίζω ότι θα πρέπει να τα δει κάποιος ο οποίος μπορεί να κάνει κάποιο σχεδιασμό. Ξέρετε ότι πρέπει να είσαι στην κυβέρνηση, να έχεις τα ταμεία του κράτους, για να μπορέσεις να μιλήσεις με αξιοπιστία. Αυτό που βλέπουμε και εμείς πάντως είναι ότι σίγουρα υπάρχει μια μεγάλη δυσκολία, ιδιαίτερα τις επόμενες ημέρες και τις επόμενες εβδομάδες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης.

Και πρόσθεσε: «Από πάνω είναι οι δανειακές υποχρεώσεις, τα χρήματα που θα πρέπει να φύγουν, αλλά έστω ότι θα μπορέσει να βρεθεί, σε συνεργασία με τους εταίρους μας κάτι, κάποια μεθοδολογία με την οποία θα δοθεί λύση. Η οποία όμως δεν μπορώ να φανταστώ, για παράδειγμα χωρίς τα έντοκα γραμμάτια ή κάτι άλλο πως θα μπορέσουμε να αποπληρωθούν. Μια άλλη τεχνική λύση ίσως θα ήταν να μην προκληθεί ίσως πιστωτικό γεγονός, δηλαδή να κρατήσουν αυτά τα ομόλογα για κάποιο διάστημα και να μην απαιτήσουν την αποπληρωμή τους επειδή δεν είναι σε ιδιώτες, είναι στο ΔΝΤ».

Shortlink: 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.