Quantcast
Χ. Γεωργιάδης: Η Κύπρος δεν χρειάζεται το σύνολο των 10 δισ. ευρώ του πακέτου διάσωσης - enikonomia.gr
share

Χ. Γεωργιάδης: Η Κύπρος δεν χρειάζεται το σύνολο των 10 δισ. ευρώ του πακέτου διάσωσης

δημοσιεύτηκε:

Η Κύπρος δεν θα έχει τελικά ανάγκη το σύνολο των δέκα δισεκατομμυρίων ευρώ που περιλαμβάνει το σχέδιο διάσωσης, διότι η οικονομία της ανακάπτει ταχύτερα από το προβλεπόμενο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

“Τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλύτερα, αν και δεν μπορούμε να πούμε ότι πηγαίνουν καλά”, δήλωσε ο κύπριος υπουργός Οικονομικών λίγες ημέρες πριν από την δεύτερη επέτειο της κρίσης που συγκλόνισε το νησί το 2013.

“Η οικονομία ανακάμπτει. Εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε ύφεση, αλλά κάθε τρίμηνο υπάρχει βελτίωση”, είπε προβλέποντας ότι εντός του 2015 θα υπάρξει επιστροφή σε μία “πολύ χαμηλή ανάπτυξη”.

Προς το παρόν, η Κύπρος έχει λάβει “λίγο περισσότερα από έξι δισεκατομμύρια ευρώ” από την τρόικα, δήλωσε ο Χάρης Γεωργιάδης.

“Εχουμε κάνει σημαντική πρόοδο σε όλους του τομείς. Η ανεργία έχει αρχίσει να πέφτει, τα δημοσιονομικά βρίσκονται υπό έλεγχο”, με ένα “πρωτογενές πλεόνασμα το 2014, δύο χρόνια πριν από το προβλεπόμενο”, “ο τραπεζικός τομέας έχει σταθεροποιηθεί και νέα κεφάλαια φθάνουν”, είπε.

Κατά συνέπεια, εκτιμά ο υπουργός, η χώρα δεν θα έχει ανάγκη και τα 10 δισεκατομμύρια τα οποία περιλαμβάνονται στο πακέτο διάσωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

“Περιμένουμε ότι δεν θα έχουμε ανάγκη το σύνολο του ποσού”, κυρίως εξαιτίας της ταχύτερης από το προβλεπόμενο ανάκαμψης των τραπεζών, εξήγησε, χωρίς να προσδιορίσει το τελικό ποσόν και εν αναμονή της εκταμίευσης της επόμενης δόσης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.