Quantcast
Ξανθός: Εσείς συγκαλύπτατε το πάρτι, εμείς το ξεσκεπάζουμε - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Ξανθός: Εσείς συγκαλύπτατε το πάρτι, εμείς το ξεσκεπάζουμε – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στη Βουλή κατά της διάρκεια της συζήτησης της πρότασης της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

«Έχουμε προφανώς μια κραυγαλέα προσπάθεια ποινικοποίησης πολιτικών αποφάσεων που ελήφθησαν μετά από θεσμικό διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους , με διαφανή και απολύτως σύννομο τρόπο και σε συνεννόηση με τους δανειστές . Η ΝΔ προκειμένου να διασώσει το πολιτικό «σαρκίο» της ίδιας και των στελεχών της , μόλις βρέθηκε πολιτικά « στριμωγμένη» , αποδείχθηκε έτοιμη να «πουλήσει» παραδοσιακές της κοινωνικές συμμαχίες και να ενοχοποιήσει κοινωνικές ομάδες που διεκδικούσε πάντα να εκπροσωπεί πολιτικά, όπως οι γιατροί και οι φαρμακοβιομήχανοι. Σύμφωνα με τις δημόσιες τοποθετήσεις των στελεχών της , το σκάνδαλο Novartis που και η ίδια πλέον παραδέχεται ότι υπάρχει αφορά τη σχέση της εταιρείας με τους γιατρούς και όχι με πολιτικά στελέχη. Και , ταυτόχρονα, με την «υιοθέτηση» της συγκεκριμένης ανώνυμης καταγγελίας , η ΝΔ δεν προσπαθεί απλώς να αντεπιτεθεί στην κυβέρνηση αλλά επιτίθεται ευθέως στην εγχώρια φαρμακοβιομηχανία την οποία εμφανίζει συναλλασσόμενη παρανόμως με τον ΣΥΡΙΖΑ ζημιώνοντας το Δημόσιο» τόνισε ο κ. Ξανθός.


«Ας το συνειδητοποιήσουν και οι τελευταίοι δύσπιστοι : δεν πρόκειται παρά για ωμό , πολιτικάντικο , και γι’αυτό επικίνδυνο , τυχοδιωκτισμό ! Αν νομίζετε ότι με τη γραμμή «η ΝΔ είναι κόντρα στις φαρμακευτικές και ο ΣΥΡΙΖΑ τα έχει βρει μαζί τους» θα πείσετε κανένα σοβαρό άνθρωπο, ειδικά επιχειρηματία , και θα κερδίσετε τις εκλογές , είστε γελασμένοι» συνέχισε ο υπουργός, σημειώνοντας πως το «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς σ’αυτή τη χώρα έχει ταυτότητα, προσωποποιείται και επιβεβαιώνεται καθημερινά .

«Το πραγματικό πρόβλημα σ’ αυτή τη συζήτηση είναι η πολύ σημαντική οικονομική επιβάρυνση των πολιτών για να έχουν τα φάρμακα τους. Και το γεγονός ότι , παρά τη σοβαρή υποχώρηση της δημόσιας δαπάνης και παρά τις συνεχείς μειώσεις τιμών , το ποσοστό συμμετοχής των ασθενών στο κόστος φαρμάκων έχει αυξηθεί. Γι’ αυτό δεν μπορεί κανείς να θριαμβολογεί όπως εσείς για τη μείωση της δαπάνης , γιατί πολύ απλά το κόστος σε μεγάλο βαθμό το μετακυλίσατε στον πολίτη» συνέχισε ο κ. Ξανθός και πρόσθεσε: «Αυτό όμως είναι το στοίχημα της επόμενης περιόδου και ήδη επεξεργαζόμαστε , σε διάλογο με τη φαρμακοβιομηχανία και τους δανειστές , μια ρύθμιση που θα οδηγεί σε ελάχιστη ή και μηδενική οικονομική επιβάρυνση του πολίτη όταν επιλέγει γενόσημο».

«Ματαιοπονείτε λοιπόν αν νομίζετε πως θα αποδείξετε ότι «είμαστε όλοι το ίδιο» . Γιατί δεν είμαστε ! Το αποδεικνύει η συλλογική και προσωπική μας διαδρομή και κυρίως οι πράξεις μας . Όταν εσείς αφήνατε ακάλυπτους τους ανασφάλιστους εμείς πρωτοστατούσαμε στη δημιουργία Κοινωνικών Ιατρείων-Φαρμακείων. Εσείς κλείνατε νοσοκομεία και δομές ΠΦΥ , διώχνατε γιατρούς και κάνατε περικοπές στους πόρους και το προσωπικό του ΕΣΥ- εμείς αυξάνουμε τις οργανικές κλίνες και τις οργανικές θέσεις στα νοσοκομεία, κάνουμε προσλήψεις γιατρών και λοιπού προσωπικού , ανοίγουμε κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ και αναπτύσσουμε νέες δομές ΠΦΥ στα αστικά κέντρα( ΤΟΜΥ). Εσείς συγκαλύπτατε το πάρτι, εμείς το ξεσκεπάζουμε και το διερευνούμε θεσμικά» τόνισε ο υπουργός Υγείας και κατέληξε:

«Είμαστε , είτε το θέλετε είτε όχι, οι μόνοι που έχουμε το πολιτικό, προγραμματικό και ηθικό πλεονέκτημα και την αναγκαία αξιοπιστία για να αλλάξουμε ριζικά το τοπίο στην Υγεία και στο φάρμακο στη χώρα. Και αυτό θα κάνουμε , με σοβαρότητα , αφοσίωση στη δημόσια περίθαλψη, συνέπεια και εντιμότητα».

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.