Quantcast
Χαρδούβελης: Να μη συνδεθεί η επαναγορά ομολόγων με τις πολιτικές εξελίξεις - enikonomia.gr
share

Χαρδούβελης: Να μη συνδεθεί η επαναγορά ομολόγων με τις πολιτικές εξελίξεις

δημοσιεύτηκε:

Την ελπίδα να μην αποκλειστεί η Ελλάδα από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ για τη μαζική επαναγορά ομολόγων εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Ο κ. Χαρδούβελης υπογράμμισε πως καμιά άλλη χώρα της ζώνης του ευρώ δεν χρειάζεται την ποσοτική χαλάρωση τόσο όσο η Ελλάδα και τόνισε πως ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα υποφέρει περισσότερο από ό,τι στις άλλες χώρες, λόγω των δυσχερειών στη χρηματοδότηση του δημόσιου τομέα.

«Είμαστε η χώρα με το μεγαλύτερο αποπληθωρισμό, το μεγαλύτερο ποσοστό χρέους και τα μεγαλύτερα ποσοστά εσωτερικών επιτοκίων.

Θεωρητικά, με βάση τον αποπληθωρισμό και το στόχο για σταθερότητα τιμών της ΕΚΤ, είμαστε ο ιδανικός αποδέκτης του προγράμματος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος επεσήμανε πως αποτελεί αποτυχία της νομισματικής πολιτικής η διατήρηση αυτών των στρεβλώσεων στα επιτόκια των δανείων εντός της ευρωζώνης και ότι η Ελλάδα όχι μόνο δεν θα έπρεπε να αποκλειστεί από το QE της ΕΚΤ, αλλά η νομισματική πολιτική θα έπρεπε να επιτρέπει περισσότερα «ελεύθερα δάνεια» στις εθνικές κεντρικές τράπεζες σε χώρες που έχουν προβλήματα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.