Quantcast
Ξεκαλάκης: Το συνταξιοδοτικό στην πραγματικότητα είναι απολύτως φορολογικό - enikonomia.gr
share

Ξεκαλάκης: Το συνταξιοδοτικό στην πραγματικότητα είναι απολύτως φορολογικό

δημοσιεύτηκε:

Την ανάγκη να υπάρξει εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων, πρόταξε ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9Fm», σχετικά με την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης.

Ερωτηθείς για τη στάση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών απάντησε: «Ο κ. Σοιμπλε είναι παράμετρος από το 2010. Αυτό που δεν έχουμε αλλάξει εμείς από τότε ως χώρα, είναι ότι δεν έχουμε καταφέρει να ανακτήσουμε μια αξιοπιστία έναντι των εταίρων μας». Πρόσθεσε ότι οι πολιτικές δυνάμεις επιλέγουν να ξιφουλκούν αντί να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να καταστρώσουν ένα εθνικό σχέδιο. «Οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να ανταποκριθούν στις ανάγκες της εποχής και μόλις βγούμε από τη μέγγενη των μνημονίων, να αναπτύξουν τις πολιτικές τους για την επόμενη μέρα» υπογράμμισε.

Χαρακτήρισε αρνητική την πορεία της χώρας τα δύο τελευταία χρόνια, σημειώνοντας: «Όχι ότι πριν δεν υπήρξαν προβλήματα, αλλά τα πράγματα χειροτέρεψαν, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδήγησε τα πράγματα σε χειρότερη βάση. Η επιλογή τους είναι να εξισώσουν τους Έλληνες πολίτες προς τα κάτω γι αυτό και έφτιαξαν ένα συνταξιοδοτικό που στην πραγματικότητα είναι απολύτως φορολογικό».

Αναφερθείς στις εκτιμήσεις Τόμσεν για την ανεργία στην Ελλάδα, είπε πως είναι ανατριχιαστικές, επανέλαβε πως το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει σειρά προτάσεων για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και υπογράμμισε ότι και οι τράπεζες που έχουν χρηματοδοτηθεί τρεις φορές από τους Έλληνες πολίτες, να σταματήσουν να διασώζονται για τους μετόχους και να σώζονται για τους πολίτες.

«Τα στελέχη τη γενιάς μου ασχολούνται με την πολιτική για ιδεολογικούς λόγους και όχι για να πάρουμε δημόσιο αξίωμα. Τα θέλουμε όλα στο φως (…), όλα στα φως για τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά όλα στο φως και για τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει δικά του ακίνητα και που σε καιρό που κανείς δεν μπορούσε να πάρει δάνεια, εκείνος πήρε και μάλιστα πάνω από την εκλογική δυναμική του» σχολίασε ο κ. Ξεκαλάκης, σχετικά με το πόρισμα της Εξεταστικής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ και κατέληξε: «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και αναφέρομαι στο σύνολο των πολιτικών κομμάτων».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις διεργασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς, ο γραμματέας της ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ τόνισε: «Δεν έχουμε άλλη επιλογή, είναι απαίτηση της κοινωνίας, ο φορέας να έχει ενιαία πολιτική έκφραση, δεν μπορούμε να βάλουμε τη φιλοδοξία κάθε στελέχους πάνω από την πατρίδα και την παράταξη». Για την επιστροφή Παπανδρέου σημείωσε: «Είχε έναν ισχυρό συμβολισμό η ένταξη του ΚΙΔΗΣΟ στην Συμπαράταξη, που είναι ένα μεταβατικό όχημα μέχρι το Συνέδριο». Συμπλήρωσε μάλιστα πως και η πρόσκληση στο Ποτάμι και σε άλλες προοδευτικές δυνάμεις είναι ανάγκη της κοινωνίας για ανανέωση ιδεών και προσώπων.

Ερωτηθείς τέλος για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών είπε: «Αυτή τη στιγμή όλες οι έρευνες δείχνουν μια τάση της κοινωνίας για αλλαγή πολιτικού σκηνικού και αυτό γίνεται μόνο με εκλογές. Η κουλτούρα μας δεν μας επιτρέπει να ζητάμε κάθε λίγο εκλογές, η κάθε κυβέρνηση εκλέγεται για τέσσερα χρόνια, αλλά αν η συγκεκριμένη κυβέρνηση δεν μπορεί να αντεπεξέλθει, ή αν χαθεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία (η δεδηλωμένη), τότε η μόνη λύση είναι εκλογές και καμία ερμαφρόδιτη λύση».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.