Quantcast
Ξενογιαννακοπούλου: Δεν γίνεται καμία πρόσληψη εκτός ΑΣΕΠ - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Ξενογιαννακοπούλου: Δεν γίνεται καμία πρόσληψη εκτός ΑΣΕΠ – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Παρέμβαση στην εκπομπή «Απευθείας» της ΕΡΤ1, έκανε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, διαψεύδοντας δημοσίευμα εφημερίδας, περί 30.000 προσλήψεων συμβασιούχων με κομματικά κριτήρια.

«Όλες οι προσλήψεις μονίμων και συμβασιούχων στο Δημόσιο, που καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, γίνονται αποκλειστικά μέσω ΑΣΕΠ. Έχουμε μία συνεχή μείωση του τακτικού προσωπικού του Δημοσίου, η οποία συνεχίστηκε κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», είπε η υπουργός και συνέχισε:

«Περίπου 10.000 τακτικοί υπάλληλοι λιγότεροι, υπάρχουν σήμερα από το 2014. Είχαμε μία σταδιακή μείωση βάσει του κανόνα που εφαρμοζόταν. Οι συμβασιούχοι που καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό κυμαίνονται περίπου στα ίδια επίπεδα. Τον Δεκέμβριο του 2015 ήταν 48.084 και τον Δεκέμβριο του 2018 ήταν 49.469. Υπάρχει μία εποχικότητα στους συμβασιούχους. Υπάρχει μία παραπληροφόρηση ή κακή ανάγνωση των στοιχείων. Υπάρχουν τα προγράμματα του ΕΣΠΑ με συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, υπάρχουν τα ερευνητικά προγράμματα των πανεπιστημίων, που εκεί δεν παρεμβαίνει η κεντρική κυβέρνηση. Εκεί γίνονται προσλήψεις για κάποιους συμβασιούχους, οι οποίοι όμως δεν αμείβονται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Έτσι γίνεται σύγχυση ανάμεσα στους συμβασιούχους του Δημοσίου και τους συμβασιούχους των προγραμμάτων», είπε η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.