Quantcast
Χόρστ Ζέεχοφερ: Όχι στις παρεμβάσεις στον ελληνικό προεκλογικό αγώνα - enikonomia.gr
share

Χόρστ Ζέεχοφερ: Όχι στις παρεμβάσεις στον ελληνικό προεκλογικό αγώνα

δημοσιεύτηκε:

Την ώρα που συνεχίζεται στη Γερμανία η δημόσια συζήτηση για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και τις πιθανές επιπτώσεις της, πληθαίνουν οι φωνές πολιτικών που συστήνουν στη γερμανική κυβέρνηση αυτοσυγκράτηση.

Σε ασυνήθιστα χαμηλούς τόνους o Χόρστ Ζέεχοφερ, πρόεδρος των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) και κυβερνητικός εταίρος των Χριστιανοδημοκρατών της Άγκελα Μέρκελ απορρίπτει σε δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt οποιαδήποτε παρέμβαση στον ελληνικό προεκλογικό αγώνα: «Στη Γερμανία έχουμε κάποιες φορές την τάση να αναλαμβάνουμε το ρόλο του κηδεμόνα απέναντι σε άλλες χώρες. Είναι σωστή η σύνδεση της βοήθειας προς την Ελλάδα με προϋποθέσεις, όπως κάνει η ΕΕ μετά από γερμανικές πιέσεις. Δεν θα πρέπει όμως να παρεμβαίνουμε στον ελληνικό προεκλογικό αγώνα κουνώντας το δάχτυλο».

Ο πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών δεν δείχνει καμία κατανόηση για την δημόσια συζήτηση γύρω από μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και τονίζει ότι «με τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης βρισκόμαστε σε μια ξεκάθαρη και επιτυχημένη πορεία».

Ο Χορστ Ζέεχοφερ δεν θέλει ούτε να ακούει για αλλαγή κυβερνητικής πλεύσης ή ακόμα και πίεσης προς την Ελλάδα από πλευρά γερμανικής κυβέρνησης: «Ο προσανατολισμός του κυβερνητικού συνασπισμού είναι σαφής. Βοήθεια έναντι μεταρρυθμίσεων».Τώρα θα πρέπει με ηρεμία να περιμένουμε την έκβαση των εκλογών, λέει και προσθέτει: «Δεν είναι καλό να παρεμβαίνουμε από την Γερμανία στον προεκλογικό αγώνα στην Ελλάδα. Με υποθετικές συζητήσεις έχεις συχνά τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα».

 

Πηγή: Deutsche Welle

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.