Quantcast
Χουντής: Η διαπραγμάτευση έχει πολιτικό χαρακτήρα - enikonomia.gr
share

Χουντής: Η διαπραγμάτευση έχει πολιτικό χαρακτήρα

δημοσιεύτηκε:

«Η διαπραγμάτευση με τους εταίρους και τους δανειστές έχει κυρίως πολιτικό χαρακτήρα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Χουντής.

Για τα σημεία διαφωνίας -ασφαλιστικό, εργασιακά, ΦΠΑ και ιδιωτικοποιήσεις- στα οποία αναφέρθηκε χθες με δήλωσή του στο Reuters και ο πρωθυπουργός, ο κ. Χουντής, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν θα πάει πίσω «σε πράγματα που είχε το email Χαρδούβελη ή οι μνημονιακές πολιτικές».

«Δεν θα πάμε πίσω και γιατί δεν έχουμε τέτοια εντολή, το αντίθετο θα έλεγα, δηλαδή, ούτε μισθούς, συντάξεις, ιδιωτικοποιήσεις, δεν είναι μικρά θέματα, τα οποία εκτός των άλλων παρανόμως, παρατύπως και εξωθεσμικώς είχαν περιληφθεί στο Μνημόνιο», υπογράμμισε.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν δέχεται τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, σημειώνοντας η συζήτηση του ασφαλιστικού είναι θέμα της Ελλάδας και δεν πρέπει να μπαίνει στη διαπραγμάτευση.

Ο ίδιος επισήμανε ωστόσο ότι υπάρχει συμφωνία στα θέματα της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και της αποτελεσματικότητας του Δημοσίου. «Αυτά ήταν στη συμφωνία ότι εμείς θα δεσμευτούμε σε ένα πρόγραμμα που θα προτείνει η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνοντας υπόψη και την εντολή. Τα άλλα θέματα είναι η άρνηση του Μνημονίου», πρόσθεσε.

Ο κ. Χουντής εξέφρασε την ελπίδα του να βρεθεί λύση το συντομότερο δυνατό, τονίζοντας ωστόσo: «Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση αυτός ο χρόνος να περνάει χωρίς να γίνεται τίποτα γιατί ουσιαστικά υπακούει στη δική τους λογική, στη λογική ορισμένων ότι μέσω της κοπώσεως και της εξαντλήσεως θα παραδοθεί και θα υποβαθμιστεί η ελληνική κυβέρνηση πράγμα που σημαίνει θα την απονομιμοποιήσουμε».

Πηγή: Mega

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.