Quantcast
Xωρίς σενάριο Grexit τα stress test στην Βρετανία - enikonomia.gr
share

Xωρίς σενάριο Grexit τα stress test στην Βρετανία

δημοσιεύτηκε:

Τις βασικές γραμμές των στρες τεστ που θα επιβληθούν στις βρετανικές τράπεζες παρουσίασε η Τράπεζα της Αγγλίας. Στο δυσμενές σενάριο περιλαμβάνονται οι κίνδυνοι κατάρρευσης της κινεζικής ανάπτυξης, βαθιάς ύφεσης στην ευρωζώνη και κρίσης ρευστότητας στις αναδυόμενες αγορές. Δεν τίθεται όμως, επί τάπητος το σενάριο διάσπασης της νομισματικής ένωσης από ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Οι αξιωματούχοι της ΒοΕ εξηγούν πως ο κίνδυνος Grexit αφορά περισσότερο τον άμεσο σχεδιασμό των τραπεζών και όχι τους μακροπρόθεσμους κινδύνους, «ενώ πολλοί πιστεύουν επίσης ότι ο κίνδυνος μετάδοσης από ενδεχόμενη διάσπαση της ευρωζώνης περιλαμβάνεται στο σενάριο βαθιάς οικονομικής ύφεσης» μεταδίδουν οι Financial Times.

Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο χρόνο, τα στρες τεστ της ΒοΕ είχαν επικεντρωθεί στον κίνδυνο κατάρρευσης της αγοράς ακινήτων της Βρετανίας., Φέτος ωστόσο, εξετάζεται «η αντοχή του βρετανικού τραπεζικού συστήματος έναντι ενός εξωτερικού σοκ».

Στα στρες τεστ θα  συμμετάσχουν μεταξύ άλλων οι Barclays, Lloyds Banking Group, Royal Bank of Scotland, Santander UK και Nationwide.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.