Quantcast
Υπ. Μεταφορών για επίθεση κατά του προέδρου του ΟΑΣΑ: Η τρομοκράτηση δεν θα περάσει - enikonomia.gr
share

Υπ. Μεταφορών για επίθεση κατά του προέδρου του ΟΑΣΑ: Η τρομοκράτηση δεν θα περάσει

δημοσιεύτηκε:

Με αφορμή την ανάληψη ευθύνης για την επίθεση κατά του πρόεδρου του ΟΑΣΑ, Τάσου Ταστάνη, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ξεκαθαρίζει πως “οι προσπάθειες τρομοκράτησης δεν θα περάσουν” και δηλώνει “οι ευθείες απειλές, οι τραμπουκισμοί δεν είναι λαϊκό κίνημα. Είναι απλώς φασισμός! Δεν θα περάσει”.

Πιο αναλυτικά, το υπουργείο Μεταφορών με ανακοίνωσή του αναφέρει “οι προσπάθειες τρομοκράτησης κατά του προέδρου του ΟΑΣΑ, Τάσου Ταστάνη, δεν θα περάσουν.

Δεν έχουν και δεν μπορούν να έχουν καμία σχέση με το μαζικό λαϊκό κίνημα και τις κοινωνικές διεκδικήσεις. Μάλλον με πρακτικές καλά οργανωμένης κρυπτόμενης μαφίας ομοιάζουν.

Η δε απαράδεκτη φρασεολογία της τελευταίας ανακοίνωσης -απειλής – κατά του κ.Ταστάνη, μόνο ολοκληρωτισμό, φασίζουσα λογική και τραμπουκισμό αποπνέει. Χαρακτηριστικά που ποτέ δεν είχε η αριστερά, ο χώρος των κοινωνικών κινημάτων, και των λαϊκών διεκδικήσεων. ‘Άλλοι χρησιμοποιούσαν τέτοιες μεθόδους και φρασεολογία”.

Και συνεχίζει “Τόσο ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ όσο και ολόκληρη η διοίκηση, μαζί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και την κυβέρνηση, όχι μόνο δεν μπορούν να εκφοβιστούν από τέτοιου είδους πρακτικές αλλά θα συνεχίσουν αταλάντευτα τον αγώνα για αναβαθμισμένες δημόσιες αστικές συγκοινωνίες προς όφελος του πολίτη.

Οι προσπάθειές μας και τα έργα που αφορούν τις αστικές συγκοινωνίες αποσκοπούν σε μεγαλύτερης έκτασης και ποιότητας κοινωνικές πολιτικές”.

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο, τονίζει το υπουργείο σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, θα μειώσει την εισιτηριοδιαφυγή, για να μπορούν να συνεχίσουν να μετακινούνται οι άνεργοι, τα κοινά ηλεκτρονικά συστήματα στις τρεις εταιρείες του ΟΑΣΑ και η ανανέωση του στόλου θα οδηγήσουν σε περικοπή σπαταλών (και όχι δαπανών) και άνοδο στην ποιότητα των μεταφορών, ενώ το σύστημα τηλεματικής για ανθρώπινες μετακινήσεις και η πρόσληψη 780 περίπου εργαζομένων θα οδηγήσει στην αύξηση του συγκοινωνιακού έργου και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

“Γιατί ήταν αυτή η διοίκηση και αυτή η πολιτική ηγεσία που κατάργησε τους κεφαλοκυνηγούς στα ΜΜΜ, που πέτυχε τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων και άλλων ευπαθών κοινωνικών ομάδων, που πάλεψε και παλεύει για την αναβάθμιση, την εξυγίανση, τον εκσυγχρονισμό και το δημόσιο χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών. Με το πρόσωπό της καθαρό στους πολίτες.

Οι ευθείες απειλές, οι τραμπουκισμοί δεν είναι λαϊκό κίνημα. Είναι απλώς φασισμός! Δεν θα περάσει” καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.