Quantcast
Υπ. Υποδομών: Να δρομολογηθούν έργα εμπορευματικών κέντρων και στη Θεσσαλονίκη - enikonomia.gr
share

Υπ. Υποδομών: Να δρομολογηθούν έργα εμπορευματικών κέντρων και στη Θεσσαλονίκη

δημοσιεύτηκε:

Η βελτίωση των σιδηροδρομικών και οδικών συνδέσεων του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, καθώς και οι παρεμβάσεις που απαιτούνται για τη δημιουργία εμπορευματικού κέντρου βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης εργασίας της γενικής γραμματέως του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Πέτης Πέρκα, με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ), Γιάννη Παντή και τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Δημήτρη Μακρή, στη Θεσσαλονίκη.

Η κα Πέρκα επισήμανε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πως το υπουργείο καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια, ώστε να προχωρήσει η δημιουργία εμπορευματικών κέντρων.

«Πρόκειται για μεγάλης σημασίας αναπτυξιακά έργα, τα οποία θα αξιοποιήσουν τη γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας και εν προκειμένω της Θεσσαλονίκης», ανέφερε και πρόσθεσε: «Στην Αθήνα οι αντίστοιχες διαδικασίες στο Θριάσιο προχωρούν. Πρέπει όμως να δρομολογηθούν άμεσα ανάλογα έργα και στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να αξιοποιηθεί το λιμάνι, που αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα της πόλης, αλλά και να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά η ευρύτερη περιοχή» σημείωσε και πρόσθεσε ότι στην κατεύθυνση αυτή το υπουργείο επιθυμεί τη συνεργασία όλων των φορέων της πόλης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.