Quantcast
ΥΠΕΣ: Στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης το θέμα των συμβασιούχων και η Δημοτική Αστυνομία - enikonomia.gr
share

ΥΠΕΣ: Στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης το θέμα των συμβασιούχων και η Δημοτική Αστυνομία

δημοσιεύτηκε:

Το θέμα των συμβασιούχων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων και τα κενά στη Δημοτική Αστυνομία βρέθηκαν στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης που συγκάλεσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής με τη συμμετοχή εκπροσώπου του Ελεγκτικού Συμβουλίου και των προέδρων της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ.

Εξετάστηκε, ειδικότερα, το ζήτημα με την ανανέωση από τις αρχές του έτους των οκτάμηνων συμβάσεων στην καθαριότητα και σε άλλες ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, γεγονός που όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης έχει ως αποτέλεσμα ορισμένοι δήμοι να έχουν επιπλέον προσωπικό και πρόσθετα έξοδα μισθοδοσίας του.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, για την εξεύρεση λύσης με την συγκατάθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ώστε να είναι δυνατή η κάλυψη σχετικών δαπανών για το εν λόγω προσωπικό, καθώς η κάλυψη του επιπλέον κόστους δεν είχε προβλεφθεί στους προϋπολογισμούς μέσω των ανταποδοτικών τελών.

Ο Γιώργος Πατούλης έκανε επίσης λόγο για κενά στη Δημοτική Αστυνομία, ενώ εξετάστηκε και το ζήτημα της ουσιαστικής επανασύστασής της και της διεύρυνσης των αρμοδιοτήτων της, θέμα που θα απασχολήσει ξεχωριστά και με νέα σύσκεψη το υπουργείο και τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας, ο γενικός γραμματέας του ίδιου υπουργείου Κώστας Πουλάκης, η εκπρόσωπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ε. Ζερβουδάκη και ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κώστας Αγοραστός.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.