Quantcast
ΥΠΟΙΚ: Online η γνωστοποίηση για έναρξη και μεταβολή οικονομικής δραστηριότητας - enikonomia.gr
share

ΥΠΟΙΚ: Online η γνωστοποίηση για έναρξη και μεταβολή οικονομικής δραστηριότητας

δημοσιεύτηκε:

Τέθηκε σε λειτουργία το πληροφοριακό σύστημα για την ηλεκτρονική υποβολή γνωστοποίησης των δραστηριοτήτων για μεταποιητικές δραστηριότητες τροφίμων και ποτών, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τουριστικά καταλύματα με πισίνες εντός αυτών και κέντρα αποθήκευσης και διανομής.

Σύμφωνα με ενημερωτικά έγγραφα των επιμελητηρίων προς τα μέλη τους, από 6 Ιουνίου 2017, οι γνωστοποιήσεις για τις δραστηριότητες που αναφέρονται παραπάνω, υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας notifybusiness.gov.gr.

Σύμφωνα με την απόφαση που έχει υπογράψει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, ο φορέας που επιθυμεί να υποβάλει γνωστοποίηση της έναρξης λειτουργίας της δραστηριότητάς του, εγγράφεται στο σύστημα μέσω των κωδικών που χρησιμοποιεί για την εισαγωγή στο σύστημα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (taxisNet), αναφέρει το ΑΠΕ. Η γνωστοποίηση που υποβάλλεται στο σύστημα φέρει μοναδικό αριθμό που παράγεται από το σύστημα. Το αρχείο με τον μοναδικό αριθμό επέχει θέση αποδεικτικού υποβολής της γνωστοποίησης.

Για την υποστήριξη τόσο των επιχειρήσεων όσο και των στελεχών των αρμόδιων αρχών, εγχειρίδια λειτουργίας του συστήματος, καθώς και λίστα συχνών ερωτήσεων (FAQ) είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα www.notifybusiness.gov.gr.

Επιπλέον, είναι διαθέσιμο και Γραφείο Υποστήριξης στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.