Quantcast
Υπόθεση Ασημακοπούλου: Παραιτήθηκαν ο Γ.Γ. του ΥΠΕΣ και ο Γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ - enikonomia.gr
share

Υπόθεση Ασημακοπούλου: Παραιτήθηκαν ο Γ.Γ. του ΥΠΕΣ και ο Γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ

δημοσιεύτηκε:

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την απόσυρση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ στον απόηχο της υπόθεσης με τη διαρροή των e-mail αποδήμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες παραιτήθηκαν ο Γ.Γ. του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης και ο Γραμματέας Απόδημων της ΝΔ, Νίκος Θεοδωρόπουλος. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η κυρία Ασημακοπούλου απέκτησε τη λίστα αυτή πέρυσι τον Μάιο από συνεργάτη του κ. Σταυριανουδάκη και μέσω του γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, πρόκειται για μια λίστα με email η οποία διέρρευσε έναν χρόνο πριν κατά τη θητεία της υπηρεσιακής κυβέρνησης και δεν έχει καμία σχέση με την πλατφόρμα για την επιστολική ψήφο.

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Δεν θα είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές με τη ΝΔ – Η ανάρτησή της

Την απόφασή της να μη συμμετάσχει ως υποψήφια ευρωβουλευτής στις Ευρωεκλογές αν δεν ξεκαθαριστεί πλήρως το θέμα με τη διαρροή των e-mail, γνωστοποίησε με ανάρτησή της στα social media, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Νωρίτερα υπήρξαν πληροφορίες ότι θα τεθεί εκτός του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ και ότι ήταν ειλημμένη απόφαση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην ανάρτησή της μεταξύ άλλων η κυρία Ασημακοπούλου αναφέρει ότι καταθέτει σήμερα στην αρμόδια Αρχή όλα τα στοιχεία που αφορούν στο θέμα της αποστολής newsletter από το γραφείο της και προσθέτει ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την απόφασή της να μην συμμετάσχει στις ευρωεκλογές του Ιουνίου εάν η υπόθεση δεν ξεκαθαριστεί πλήρως.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

“Καταθέτω σήμερα στην ΑΠΔΠΧ, όπως μου ζητήθηκε, στοιχεία που αφορούν στο γνωστό θέμα της αποστολής newsletter από το γραφείο μου. Στην πολιτική μου πορεία υπήρξα πάντοτε ένας “στρατιώτης” της μεγάλης παράταξης της ΝΔ και την υπηρέτησα από όποια θέση μου ζητήθηκε. Ως Ευρωβουλευτής, επί 5 χρόνια έδωσα πολλές μάχες για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Για όλη αυτή την πορεία προφανώς αξιολογούμαι και κρίνομαι. Πιστή στις αρχές, στις αξίες και στην αγάπη μου για την Ελλάδα, ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για την απόφασή μου να μην συμμετάσχω ως υποψήφια Ευρωβουλευτής στις επερχόμενες Ευρωεκλογές του Ιουνίου εάν το θέμα αυτό δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως. Αυτό, γιατί η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω άθελά μου στις προσπάθειες κάποιων να πλήξουν τον θεσμό της επιστολικής ψήφου, την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ή το κύρος της Ελλάδας. Ο λόγος τώρα είναι αποκλειστικά στις αρμόδιες αρχές που διερευνούν την υπόθεση και είμαι βέβαιη πως θα καταλήξουν ταχύτατα στην ανάδειξη της αλήθειας και των πραγματικών διαστάσεων του συγκεκριμένου θέματος. Επαναλαμβάνω για ακόμη μια φορά πως θα συνεργαστώ μαζί τους σε ό,τι μου ζητηθεί”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.