Quantcast
Υπουργείο Ανάπτυξης: Στο δείπνο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου την Κυριακή των εγκαινίων της ΔΕΘ - enikonomia.gr
share

Υπουργείο Ανάπτυξης: Στο δείπνο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου την Κυριακή των εγκαινίων της ΔΕΘ

δημοσιεύτηκε:

Για πέμπτη φορά διοργανώνει επίσημο δείπνο, την Κυριακή των εγκαινίων της ΔΕΘ, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης σκοπός είναι να αναπτυχθεί ένας γόνιμος διάλογος μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και εξεχουσών προσωπικοτήτων και στελεχών της οικονομίας, της επιχειρηματικότητας και των επιστημών.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την πρώτη μεγάλη εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου στη Θεσσαλονίκη, με συμμετοχή δια ζώσης, μετά από τους περιορισμούς που επέφερε το ξέσπασμα της πανδημίας από τις αρχές του 2020 και σε μία περίοδο, που η χώρα αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη προχωρούν προοδευτικά με τον εμβολιασμό του πληθυσμού και στρέφουν την προσοχή τους στην επανεκκίνηση της οικονομίας.
«Το κανάλι επικοινωνίας μεταξύ πολιτικής και επιχειρηματικότητας αποκτά έναν ιδιαίτερα ουσιαστικό ρόλο, προκειμένου να αναδειχθούν οι προκλήσεις αλλά και οι ευκαιρίες, που διέπουν την ελληνική οικονομία. Στις νέες συνθήκες, που επιβλήθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο από τον Covid-19, «πρωταγωνιστεί» η σημασία των βιώσιμων επενδύσεων σε καθοριστικούς για την Ελλάδα τομείς, όπως παραδείγματος χάρη η Πράσινη Ανάπτυξη και η Ψηφιοποίηση, οι οποίες προβλέπονται και στο σχεδιασμό της κυβέρνησης αλλά και στο έκτακτο μέσο ανάκαμψης Next Generation EU.
Η Θεσσαλονίκη και η Βόρειος Ελλάδα έχουν μία κεντρική θέση στην επιχειρηματικότητα της χώρας και είναι σημαντικό να γίνονται εκδηλώσεις, που κρατούν ζωντανή την επικοινωνία μεταξύ κυβέρνησης και επιχειρηματιών. Το concept, που ακολουθούμε από το 2016, περιλαμβάνει μετά την κεντρική ομιλία μία Q&A session, που δίνει τη δυνατότητα ενός άμεσου διαλόγου με τη συμμετοχή και υπουργικών στελεχών».
Όπως σημειώνεται, η επιτυχία, που γνώρισαν οι προηγούμενες εκδηλώσεις, προσφέρει μία άριστη βάση για τη φετινή χρονιά, όπου θα συμμετάσχουν στο Q&A session μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Δημόσιων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Γιάννης Τσακίρης, και ο υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Χρίστος Δήμας.
Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής θα έχει όπως και τα προηγούμενα έτη ως υποστηρικτές τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) και τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων-ΣΕΒΕ, υπό την μορφή των υποστηρικτών της εκδήλωσης, καλύπτοντας έτσι όλο το εύρος της επιχειρηματικότητας στη Βόρειο Ελλάδα.
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα ακολουθώντας τις οδηγίες της Πολιτείας ως προς τη διεξαγωγή της και σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα. Ως εκ τούτου ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.