Quantcast
Υπουργείο Υποδομών: Σε 6 μήνες θα έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση για Πανεπιστημίου και Φάληρο - enikonomia.gr
share

Υπουργείο Υποδομών: Σε 6 μήνες θα έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση για Πανεπιστημίου και Φάληρο

δημοσιεύτηκε:

Πηγές του υπουργείου Yποδομών υποστηρίζουν ότι η Κομισιόν έκρινε πως το έργο της ανάπλασης της Πανεπιστημίου και της υλοποίησης τριών υποέργων στο Παραλιακό Μέτωπο του Φαλήρου- που επρόκειτο να δημοπρατηθούν έως το τέλος του έτους – δεν αποτελούν άμεση προτεραιότητα, τονίζοντας ότι αυτό δεν σημαίνει ότι απεντάσσονται.
«Γιατί κάποιοι βιάζονται να απεντάξουν τα έργα;» ερωτούν, ενώ προσθέτουν ότι οι φάκελοι των έργων θα υποβληθούν εκ νέου και ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εγκρίνει τη χρηματοδότησή τους «σε έξι μήνες από σήμερα».
Η Κομισιόν θεώρησε ότι προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί στη χρηματοδότηση άλλων έργων, όπως η γραμμή 4 του Μετρό και η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.
Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, τα δύο έργα απεντάσσονται από τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα της περιόδου 2014-2020, καθώς η Κομισιόν έκρινε πως είναι «διακοσμητικά» και δεν είναι δυνατόν να συγχρηματοδοτηθούν με κοινοτικά κονδύλια τη στιγμή που εκκρεμεί η κατασκευή σημαντικών υποδομών και η ολοκλήρωση των διευρωπαϊκών δικτύων της χώρας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.