Quantcast
Υπουργοί Εσωτερικών ΕΕ: Πιο αυστηροί έλεγχοι στα εξωτερικά σύνορα για τους πολίτες της ΕΕ - enikonomia.gr
share

Υπουργοί Εσωτερικών ΕΕ: Πιο αυστηροί έλεγχοι στα εξωτερικά σύνορα για τους πολίτες της ΕΕ

δημοσιεύτηκε:

Οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ ενέδωσαν στις γαλλικές απαιτήσεις να βελτιωθούν τα μέσα για τον εντοπισμό «ξένων μαχητών», συμφωνώντας σήμερα ότι οι πολίτες της ΕΕ που φθάνουν στην Ευρώπη θα πρέπει να υφίστανται πιο εκτεταμένους ελέγχους ασφάλειας και ότι τα στοιχεία των αεροπορικών εταιρειών για τους επιβάτες να διατηρούνται για ένα έτος.

Τα δύο αυτά μέτρα δεν θα εφαρμοσθούν άμεσα, αλλά υιοθετήθηκαν ομόφωνα από τους υπουργούς και ο Γάλλος υπουργός, Μπερνάρ Καζνέβ, κάλεσε την ΕΕ να επιταχύνει την εφαρμογή τους.
«Συναντηθήκαμε σήμερα για να λάβουμε μέτρα. Πρέπει να δράσουμε γρήγορα. Πρέπει να δράσουμε με σταθερό και ισχυρό τρόπο», δήλωσε ο Καζνέβ.

«Μιλήσαμε αρκετά τώρα. Είναι ώρα να αρχίσουμε να εφαρμόζουμε τις αποφάσεις μας», δήλωσε ο Προεδρεύων του Συμβουλίου, υπουργός Εσωτερικών του Λουξεμβούργου, Ετιέν Σνάιντερ.

Με την ισχύουσα συμφωνία Σένγκεν, που κατάργησε τα εσωτερικά σύνορα στην ΕΕ, οι πολίτες της ΕΕ που επιστρέφουν στην Ευρώπη ελέγχονται μόνο κατ’ επιλογή και όχι σε συστηματική βάση, ενώ οι ξένοι πολίτες υφίστανται πιο αυστηρούς ελέγχους.

Οι υπουργοί εξέφρασαν ομόφωνα την απογοήτευσή τους με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο δεν προωθεί επί μήνες τη νομοθεσία για τα στοιχεία των επιβατών αεροπορικών εταιρειών, επειδή ανησυχεί για τα προσωπικά δεδομένα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.