Quantcast
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Αποτυχία της ΕΕ, η αποτυχία των διαπραγματεύσεων - enikonomia.gr
share

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Αποτυχία της ΕΕ, η αποτυχία των διαπραγματεύσεων

δημοσιεύτηκε:

Η αποτυχία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα θα είναι αποτυχία της Ευρωπαικής Ένωσης τονίζει η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα La Tribune.

“Η ελληνική κυβέρνηση έχει πρόσφατα εκλεγεί με μια σαφή εντολή για την προστασία της κοινωνίας από την ανθρωπιστική κρίση που προκλήθηκε από τις πολιτικές λιτότητας που επιβάλλονται από τα μνημόνια ,την ενίσχυση του κράτους δικαίου και του κράτους πρόνοιας ,να  αποκαταστήσει τις δημοκρατικές διαδικασίες και να δημιουργήσει βάσεις  δεδομένων για να επιστρέψει ο λαός στην ευημερία.

Είναι αυτονόητο ότι όλοι οι ευρωπαίοι εταίροι και όλοι οι φορείς που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις θα πρέπει να σεβαστούν  τη διαδικασία.” αναφέρει χαρακτηριστικά η κα Κωνσταντοπούλου.

Στο ερώτημα πώς αντιδρά η  ελληνική κοινωνία σε αυτή τη  μακρά και δύσκολη διαπραγμάτευση η πρόεδρος της βουλής επισημαίνει :

” Η κυβέρνηση μπορεί να υπολογίζει σε μια ισχυρή στήριξη για την αποκατάσταση της προστασίας των πιο ευάλωτων κοινωνικών στρωμάτων της κοινωνικής δικαιοσύνης, της κοινωνικής ειρήνης στο εσωτερικό της χώρας και της Ευρώπης, αλλά και για την εφαρμογή του φορολογικής δικαιοσύνης.

Υπάρχει μια δικαιολογημένη απαίτηση ότι τα θεμελιώδη δικαιώματα των λαών και των πολιτών γίνονται σεβαστά και ότι αυτό γίνεται στο πλαίσιο της διεθνούς, περιφερειακής και τα συνδικάτα στα οποία συμμετέχει Ελλάδα για χρόνια ή δεκαετίες” ενώ στο ερώτημα εάν αυτό δεν είναι δυνατό συμπληρώνει: “

Θα ήταν μια συνολική αποτυχία των στόχων της ΕΕ, όπως περιγράφεται στις Συνθήκες.

Σύμφωνα με το άρθρο 3 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση, κύριος στόχος της Ευρώπης είναι η «ευημερία των λαών και των κοινωνιών της» και το ευρώ είναι ένας τρόπος για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Χρησιμοποιήστε το ευρώ ως μια απειλή για τους ανθρώπους είναι μια σοβαρή παραβίαση των ευρωπαϊκών ομολόγων, όπως περιγράφεται στις Συνθήκες”.

Η κα Κωνσταντοπούλου απορρίπτει τη διεξαγωγή νέων εκλογών καθώς ” η εντολή της κυβέρνησης είναι σαφής”  ενώ όσον αφορά στο τελικό πλαίσιο της συμφωνίας υποστηρίζει ότι:

“Είμαι πεπεισμένη  ότι αυτή η δημοκρατική διαδικασία θα προστατεύσει τον ελληνικό λαό και τους λαούς της Ευρώπης όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και πιο συγκεκριμένα τα κοινωνικά και πολιτικά τους δικαιώματα”.

Για την επιτροπή για το χρεος τονίζει ότι  ” η επιτροπή εργάζεται για να εξυπηρετήσει τα δικαιώματα του λαού να γνωρίζει την αλήθεια για το χρέος, τις συνθήκες της δημιουργίας και του πληθωρισμού τους.

Και φυσικά, οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσει μια βιώσιμη λύση σε αυτό το πρόβλημα.

Στις 18 Ιουνίου, η Επιτροπή θα ανακοινώσει τα προκαταρκτικά της συμπεράσματα, αλλά θα εξακολουθεί να λειτουργεί για σχεδόν ένα χρόνο για να ολοκληρωθεί αυτό το τεράστιο έργο.

Είναι σαφές ότι κανείς δεν μπορεί να δικαιολογήσει ότι οι μελλοντικές γενιές να πληρώσει για τη διαφθορά των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Κάθε παιδί που γεννιέται σήμερα στην Ελλάδα είναι ήδη € 32.500, παρότι πέντε χρόνια, τα σχολεία έκλεισαν, τα πανεπιστήμια, τα νοσοκομεία και τα δικαστήρια και η ανεργία έφθασε το 27% του πληθυσμού (60% το της νεολαίας και 72% μεταξύ των νεαρών γυναικών).

Πρέπει να δημιουργηθούν βιώσιμες συνθήκες για τις μελλοντικές γενιές και για τις νεότερες γενιές”

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.