Quantcast
Ποζρικίδης: Η Philoxenia μεγαλύτερη διεθνής έκθεση τουρισμού της περιοχής - enikonomia.gr
share

Ποζρικίδης: Η Philoxenia μεγαλύτερη διεθνής έκθεση τουρισμού της περιοχής

δημοσιεύτηκε:

Χαμόγελα ικανοποίησης σκόρπισε στη διοίκηση της ΔΕΘ- Helexpo η διεθνής έκθεση τουρισμού Philoxenia-Hotelia, η “αυλαία” της οποίας έπεσε χθες το βράδυ, με το “ταμείο” που έκαναν οι διοργανωτές να δείχνει αύξηση κατά 72% στον αριθμό των εμπορικών επισκεπτών.

“Είχαμε πάνω από 5.000 επιχειρηματικά ραντεβού. Αυξήθηκαν οι εμπορικοί επισκέπτες και όχι μόνο αυτοί που προσκαλέσαμε εμείς, υπήρχε και μια ανέλπιστη προσέλευση επιχειρηματιών από τις γειτονικές χώρες” ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ- Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης.

Εκτίμησε ότι η Philoxenia εδραιώθηκε πλέον ως η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση τουρισμού της περιοχής, τονίζοντας πως αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί εκτός από εθνική έκθεση, αποκτά και μία άλλη διάσταση. “Βεβαίως δεν πρόκειται να ανταγωνιστούμε το Λονδίνο και το Βερολίνο αλλά μία δυναμική περιφερειακή τουριστική έκθεση χρειάζεται και είναι ευτύχημα που αυτή βρίσκεται στην Ελλάδα και στην πόλη μας”, πρόσθεσε ο κ. Ποζρικίδης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ- Helexpo έκανε ιδιαίτερη μνεία στη μαζική συμμετοχή Περιφερειών, Δήμων και πάρα πολλών επιχειρήσεων στη φετινή διοργάνωση -από την Κρήτη μέχρι την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη- αλλά και στο γεγονός ότι την έκθεση “αγκάλιασαν” και πολλοί μη εμπορικοί επισκέπτες, που έσπευσαν να ανακαλύψουν ομορφιές της πατρίδας μας, ορισμένες από τις οποίες δεν τις γνώριζαν.

Η επόμενη μεγάλη διοργάνωση για τη ΔΕΘ-Helexpo είναι στην Κομοτηνή. “Ξεκινά την Παρασκευή, είναι μία έκθεση που διοργανώνουμε πάνω από 20 χρόνια και είναι πολύ σημαντική για την περιοχή. Είναι μία γενική έκθεση, έχει έναν προσανατολισμό στα τρόφιμα αλλά μπορούν να συμμετέχουν και άλλες επιχειρήσεις. Ήδη το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης έχει κλείσει στη χωρητικότητά του”, τόνισε ο κ. Ποζρικίδης, επισημαίνοντας ότι τα εγκαίνια θα γίνου το απόγευμα της προσεχούς Παρασκευής και η έκθεση θα λειτουργήσει το Σαββατοκύριακο.

Η 24η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση “Ανατολική Μακεδονία-Θράκη 2016” θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 25-27 Νοεμβρίου 2016, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής. Στο επίκεντρο της φετινής έκθεσης, που συνδιοργανώνουν η ΔΕΘ-Helexpo και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης βρίσκεται η τοπική παραγωγή, με αιχμή τον κλάδο των τροφίμων και των ποτών, των αγροτικών προϊόντων, των παραδοσιακών ειδών, αλλά και με κλάδους όπως τα έπιπλα, η θέρμανση, τα ελαστικά, τα είδη οικιακής χρήσεως

Στη Θεσσαλονίκη, το επόμενο “ραντεβού” είναι μία νέα έκθεση, που συνδυάζει τον πολιτισμό με το “επιχειρείν”, η 1η ART THESSALONIKI, όπου πάνω από 25-30 γκαλερί θα εκθέσουν έργα τους, αλλά η διαφορά, όπως τόνισε ο κ. Ποζρικίδης, είναι ότι “πέρα από το να θαυμάσει κάποιος τα εκθέματα θα μπορεί να προχωρήσει και σε επιχειρηματική πράξη”.

Σημειώνεται ότι 1η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair ανοίγει τις πύλες της στα περίπτερα 10 & 9 της ΔΕΘ HELEXPO την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.