Quantcast
Η Σάμος στην «καρδιά» της Ιταλίας - enikonomia.gr
share

Η Σάμος στην «καρδιά» της Ιταλίας

δημοσιεύτηκε:

Μία ξεχωριστή βραδιά, αφιερωμένη στο νησί της Σάμου, διοργανώθηκε χθες στην ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη. «Η Σάμος είναι ένα μεγάλο νησί, γνωστό για τις φυσικές ομορφιές της, τη θάλασσα, αλλά και για τη φιλοξενία των κατοίκων της», δήλωσε ο Έλληνας πρέσβης στην Ιταλία, Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Στην «επίσημη παρουσίαση» που διοργανώθηκε στην Αιώνια Πόλη συμμετείχαν, μεταξύ των άλλων, ο δήμαρχος της Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος και η διευθύντρια του γραφείου του ΕΟΤ στην Ιταλία, Κυριακή Μπουλασίδου. «Η Σάμος, μετά την προσφυγική κρίση του 2015, στοχεύει στην τουριστική ανάκαμψη» αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

«Τους τελευταίους μήνες, καταβλήθηκαν μεγάλες προσπάθειες υπέρ των κατοίκων και της στήριξης της οικονομίας του νησιού, η οποία σε ποσοστό 85%, βασίζεται στον τουρισμό», δήλωσε ο κ. Αγγελόπουλος. Ο δήμαρχος Σάμου πρόσθεσε ότι μετά τη σχετική συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, οι αποβιβάσεις προσφύγων στο νησί σχεδόν έχουν σταματήσει. Παράλληλα, μιλώντας στους Ιταλούς δημοσιογράφους, υπογράμμισε ότι δεν υπήρξαν επεισόδια ρατσισμού ή ξενοφοβίας και ότι η Σάμος προσπαθεί να βρει μία ισορροπία ανάμεσα στην υποδοχή των μεταναστών και προσφύγων, στην παρουσία χιλιάδων φοιτητών, στην καθημερινή ζωή των κατοίκων και στην τουριστική της ταυτότητα. Επίσης, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Ansa, τάχθηκε υπέρ της υιοθέτησης «ενός ειδικού στάτους» το οποίο «να προστατεύει νησιά όπως τη Σικελία ή τη Σάμο», που δέχθηκαν και συνεχίζουν να δέχονται μεγάλες προσφυγικές ροές.

Τέλος, ο κ. Δεμίρης αναφέρθηκε, με έμφαση, στην υποψηφιότητα της Σάμου ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2012 και ευχήθηκε να μπορέσει να πετύχει, με την αναγκαία στήριξη, αυτόν τον σημαντικό στόχο.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.