Quantcast
Τουρισμός και εμπόριο στο επίκεντρο της επίσκεψης του Καναδού πρέσβη - enikonomia.gr
share

Τουρισμός και εμπόριο στο επίκεντρο της επίσκεψης του Καναδού πρέσβη

δημοσιεύτηκε:

Η Ελλάδα αποτελεί πάντα προσφιλή χώρα για τους Καναδούς επενδυτές τόνισε σήμερα από τα Χανιά ο πρέσβης του Καναδά στην Αθήνα Κιθ Μόριλ. Ο ξένος διπλωμάτης συναντήθηκε με τον αντιπεριφερερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη τονίζοντας ότι σκοπός της επίσκεψης του είναι η ανάπτυξη επαφών στον τουριστικό και εμπορικό τομέα.

O κ. Μόριλ, επεσήμανε ότι «ο αριθμός των επενδυτών του Καναδά στην Ελλάδα αναμένεται να αυξηθεί, μετά από τη χθεσινή ψήφιση, στην Ευρωβουλή, συμφωνίας μεταξύ του Καναδά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή, δηλαδή εντός των επόμενων εβδομάδων, και η οποία διευρύνει το πλαίσιο διεξαγωγής του εμπορίου της χώρας του προς την Ευρώπη, και συνεπώς προς την Ελλάδα. Το “άνοιγμα” αυτό του Καναδά προς την Ευρώπη, θα επηρεάσει θετικά την Οικονομία όλων των συνεργαζόμενων χωρών».

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων εξέφρασε την ικανοποίησή του γι’ αυτήν την εξέλιξη, τονίζοντας ότι θα είναι πράγματι μια ευκαιρία για την Ελλάδα να προσελκύσει περισσότερους επενδυτές στον τομέα του τουρισμού και της μεταποίησης προϊόντων και ειδικά για την Κρήτη, που διακρίνεται για τα ιδιαίτερα προϊόντα της.

Σε ερώτηση του Καναδού πρέσβη για το Αεροδρόμιο των Χανίων, ο κ. Βουλγαράκης υπογράμμισε ότι αποτελεί το 2ο μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο αεροδρόμιο στην Ελλάδα, μετά το «Ελευθέριος Βενιζέλος», γεγονός, όπως είπε, πολύ σημαντικό για την περιοχή, όπου ο Τουρισμός αποτελεί την βαριά βιομηχανία της. Ο αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε ότι λόγω της σχετικά πρόσφατης τουριστικής ανάπτυξης των Χανίων, οι επενδύσεις γίνονται με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον και έτσι ο τόπος δεν έχει χάσει τα φυσικά και πολιτιστικά του χαρακτηριστικά. Υπογράμμισε δε την ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης των υποδομών στο νησί μας, ώστε να μπορεί να φιλοξενηθεί ο αυξανόμενος αριθμός ξένων επισκεπτών που αναμένεται τα επόμενα χρόνια.

Ο πρέσβης ενημέρωσε τον κ. Βουλγαράκη για τις επόμενες προγραμματισμένες επαφές του, οι οποίες περιλαμβάνουν και συνάντηση με τον πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, Βασίλη Διγαλάκη. Ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον πρέσβη για το ερευνητικό έργο και επιστημονικό δυναμικό του Πολυτεχνείου Κρήτης. Ο Καναδός πρέσβης δήλωσε την πρόθεσή του να επισκεφτεί ξανά τα Χανιά τόσο για επαφές επαγγελματικού ενδιαφέροντος όσο και για διακοπές. Ο κ. Βουλγαράκης ευχήθηκε στον πρέσβη καλή διαμονή στην Κρήτη και του προσέφερε ως δώρο υλικό προβολής του νησιού καθώς και τόμο με επιλεγμένα ποιήματα του Κωνσταντίνου Καβάφη, στη γαλλική γλώσσα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.