Quantcast
1,5 εκατ. επιβάτες τον Απρίλιο στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών - enikonomia.gr
share

1,5 εκατ. επιβάτες τον Απρίλιο στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

δημοσιεύτηκε:

Της Εύας Οικονομάκη

 

Με ανοδικές τάσεις συνεχίζεται η ταξιδιωτική κίνηση στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με τους επιβάτες να φθάνουν το 1,46 εκατομμύρια, ξεπερνώντας σε ποσοστό 21,1% τα αντίστοιχα επίπεδα του 2014 για το μήνα Απρίλιο. Οι επιβάτες εξωτερικού αυξήθηκαν κατά 22,8%, αντικατοπτρίζοντας το ενισχυμένο διεθνές δίκτυο του αεροδρομίου κατά την τρέχουσα θερινή περίοδο. Αντίστοιχα, οι επιβάτες του εσωτερικού συνέχισαν να επιδεικνύουν ρυθμούς ανόδου, σημειώνοντας αύξηση κατά 18,0% συγκριτικά με πέρυσι, ενώ, συνολικά, οι Ελληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν σημαντική άνοδο κατά 16% και οι ξένοι επισκέπτες κατέγραψαν επίσης άνοδο της τάξης του 25%.

Κατά τους τέσσερις πρώτους μήνες του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου έφτασε τα 4,4 εκατομμύρια επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 24,2%, με την κίνηση εσωτερικού κατά 30,5%, αλλά και με τη διεθνή κίνηση σε ποσοστό 20,7% να παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά αύξησης. Οσον αφορά τον εσωτερικό τουρισμό, οι Ελληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν άνοδο κατά 21%, ενώ και οι ξένοι επισκέπτες κατέγραψαν αύξηση της τάξης του 28%.

 

Αυξημένες πτήσεις

 

Κατά τη διάρκεια του Απριλίου, οι πτήσεις με προορισμό το «Ελευθέριος Βενιζέλος» παρουσίασαν αύξηση 17,6% σε σύγκριση με τον Απρίλιο 2014, με τους τομείς εσωτερικού και εξωτερικού να σημειώνουν αύξηση κατά 10,7% και 23,3% αντίστοιχα.

Συνολικά, ο αριθμός των πτήσεων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια των τεσσάρων πρώτων μηνών του έτους ανήλθε σε 46.080 και κατέγραψε σημαντική άνοδο της τάξης του 17,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, με όλους τους μήνες να παρουσιάζουν συνολικά παρόμοια επίπεδα ανόδου. Τόσο οι πτήσεις εσωτερικού όσο και οι πτήσεις εξωτερικού αυξήθηκαν σημαντικά κατά 13,7% και 20% αντίστοιχα.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.