Quantcast
1500 Αυστριακοί συνταξιούχοι τουρίστες έφτασαν στη Ρόδο - enikonomia.gr
share

1500 Αυστριακοί συνταξιούχοι τουρίστες έφτασαν στη Ρόδο

δημοσιεύτηκε:

Συνολικά 1500  Αυστριακοί συνταξιούχοι τουρίστες αφίχθησαν σήμερα στο Διεθνή Αερολιμένα της Ρόδου, «Διαγόρας». Ο μεγάλος αριθμός των αφίξεων, οφείλεται στη συνεργασία που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της  Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού και του  Πολιτιστικού Οργανισμού του νησιού.

Ειδικότερα, επτά αεροπλάνα, μετέφεραν συνολικά 1.500 επιβάτες,  που προέρχονταν από τη Βιέννη, το Ίνσμπρουκ και το Γκρατς της Αυστρίας.Η συνεργασία αυτή επιτεύχθηκε, με σκοπό την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου για τη Ρόδο.

Εν τω μεταξύ οι τοπικοί φορείς, έχουν οργανώσει εκδρομές ( π.χ στη Σύμη, τη Φιλέρημο, τις Πεταλούδες, τον Έμπωνα) για τους ξένους τουρίστες, προκειμένου να επισκεφτούν και να γνωρίσουν τους παραδοσιακούς οικισμούς, τα αξιοθέατα, τα αρχαιολογικά μνημεία, τα τουριστικά θέλγητρα του νησιού, τη Μεσαιωνική Πόλη αλλά και τη σύγχρονη πόλη του νησιού.

Επιπλέον, έχουν προγραμματιστεί πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά και εκδρομές με ημερόπλοια για τους Αυστριακούς συνταξιούχους. Οι παραπάνω ενέργειες έχουν επιτευχθεί από τους φορείς της Ρόδου, προκειμένου να τονωθεί η τοπική αγορά.

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι, οι φορείς του Δήμου της Ρόδου, μοίρασαν στους  τουρίστες   τοπικά παραδοσιακά προϊόντα του νησιού (όπως  παραδοσιακό ροδίτικο μελεκούνι, χάρτες της Ρόδου, δύο συσκευασίες που περιείχαν ρίγανη και τσάι του βουνού).

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.