Quantcast
Αυξάνονται οι τουρίστες κρουαζιέρας στα Χανιά - enikonomia.gr
share

Αυξάνονται οι τουρίστες κρουαζιέρας στα Χανιά

δημοσιεύτηκε:

Στο ένα εκατομμύριο αναμένεται να φθάσουν με το τέλος και της φετινής περιόδου, οι τουρίστες της μίας ημέρας δηλαδή οι επιβάτες κρουαζιέρας που από το 2010 επισκέφθηκαν τα Χανιά μέσω του λιμανιού της Σούδας.

Η Σούδα, αποτελεί έναν από τους σταθμούς κρουαζιέρας στα προγράμματα των εταιριών με τα πλοία να προσεγγίζουν τις πρωινές ώρες και να αναχωρούν αργά το απόγευμα.

Οι επισκέπτες της μιας ημέρας αποτελούν ακόμα ένα κομμάτι στο παζλ της τουριστικής ανάπτυξης στην περιοχή καθώς εκτός από το γεγονός ότι κατά την παρουσία τους στην πόλη δαπανούν κάποια χρήματα, δεν είναι λίγοι αυτοί που επιστρέφουν στην Κρήτη κάνοντας τις καλοκαιρινές τους διακοπές έχοντας πάρει μια πρώτη γεύση από τη μονοήμερη παραμονή τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Χανίων Δημήτρη Μπουντρογιάννη, «το λιμάνι της Σούδας προσφέρει ασφάλεια , στην περιοχή υπάρχει σταθερότητα και η εκτίμηση είναι ότι όλα θα κυλήσουν και φέτος ομαλά».

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ Μπουντρογιάννης τονίζει ότι για την φετινή χρονιά λόγω και κάποιων έκτακτων προσεγγίσεων πλοίων ο αριθμός των επιβατών κρουαζιέρας στη Σούδα αναμένεται ότι θα φθάσει τις 150.000. Παράλληλα και από τα μέχρι σήμερα στοιχεία που αφορούν το 2019, στη Σούδα αναμένεται να φθάσουν 110 κρουαζιερόπλοια ενώ ο αριθμός των επιβατών θα προσεγγίσει τις 190.000.

Πηγή: ΑΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.