Quantcast
Θεοχάρης στον Realfm 97,8: Περίπου 50.000 οι τουρίστες της Thomas Cook σε όλη την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Θεοχάρης στον Realfm 97,8: Περίπου 50.000 οι τουρίστες της Thomas Cook σε όλη την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

“Ο υπολογισμός ως τώρα λέει πως περίπου 50.000 φιλοξενούμενοι είναι σε όλη τη χώρα. Γιατί η Κρήτη είναι ένα μεγάλο μέρος, αλλά υπάρχουν και στις Κυκλάδες, υπάρχουν στα Δωδεκάνησα, στη Ζάκυνθο, στην Κέρκυρα, στην Κω, στη Σκιάθο. Από την Thomas Cook 50.000 κόσμος είναι σε όλη την Ελλάδα”, είπε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Γιώργο Χουδαλάκη και Νίκο Ρογκάκο.

“Η Thomas Cook είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία, λίγο κάτω από 3 εκατομμύρια τουρίστες μας έφερνε κάθε χρόνο, καταλαβαίνετε ότι είναι ένας μεγάλος στρατηγικός εταίρος, η πτώχευση του οποίου θα επηρεάσει πολύ την κατάσταση”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοχάρης και πρόσθεσε:

“Για να καθησυχάσουμε λίγο τον κόσμο και κυρίως τους ξενοδόχους πρέπει να πούμε το εξής, ότι ήδη από το Σαββατοκύριακο έχουμε ξεκινήσει συνεννοήσεις, έχει ξεκινήσει η διαδικασία επαναπατρισμού των φιλοξενουμένων της Thomas Cook Βρετανίας, η οποία γίνεται μέσα από την υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας”.

“Από σήμερα και μετά καλύπτονται τα έξοδα για τα ξενοδοχεία. Εκτός δηλαδή από τη μεταφορά τους και τον επαναπατρισμό, και τα έξοδα των ξενοδοχείων και ότι είχαν πληρώσει στα πακέτα τους από σήμερα και μετά θα καλυφθούν από τη βρετανική υπηρεσία αεροπορίας. Άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος κανένας ξενοδόχος να ζητήσει να ξαναπληρώσουν. Από εκεί και πέρα δημιουργείται ένα ζήτημα για τις προηγούμενες μέρες διότι υπάρχουν συμφωνίες και δεν προπληρώνονται όλοι, πληρώνονται με μία διαδικασία καθυστέρησης και αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα οικονομικής φύσης. Θα είμαστε σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών να δούμε πως θα διευκολύνουμε”, σημείωσε ο υπουργός Τουρισμού.

Ακούστε το ηχητικό:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.