Quantcast
Πότε θα γνωστοποιηθεί η επικαιροποιημένη μορφή των πρωτοκόλλων για τον τουρισμό -Τι είπε η Ζαχαράκη - enikonomia.gr
share

Πότε θα γνωστοποιηθεί η επικαιροποιημένη μορφή των πρωτοκόλλων για τον τουρισμό -Τι είπε η Ζαχαράκη

δημοσιεύτηκε:

Στις 14 Μαΐου θα ανοίξει ο τουρισμός στην χώρα μας, όπως επιβεβαίωσε σήμερα η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στο MEGA.
“Ισχύει το 14 Μαΐου. Ισχύει όμως και μια πιλοτική ούτως ή άλλως εν δυνάμει έτσι επανεκκίνηση η οποία πρέπει να σας πω ότι έχει ξεκινήσει ήδη με το Ισραήλ .Ήδη από προχθές με τη έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης θα μπορούν οι Ισραηλινοί να έρχονται στη χώρα μας, έχοντας βέβαια κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου και έχοντας κάνει τεστ pcr εντός 3 ημερών. Οπότε όλο αυτό το κομμάτι σίγουρα αποτελεί μια πιλοτική βάση. Αντιλαμβανόμαστε το εάν έρθει κάποιος ή όχι μένει στη διακριτική του ευχέρεια “, είπε η υφυπουργός.
Και επανέλαβε ότι, για να εισέλθουν στην Ελλάδα τουρίστες θα χρειάζονται πιστοποιητικό εμβολιασμού, αρνητικό τεστ pcr αλλά ίσως και βεβαίωση για νόσηση από τον ιό. “Όλα αυτά θα πιστοποιούνται με ένα πιστοποιητικό της ΕΕ” δήλωσε, λέγοντας ότι στις πύλες εισόδου της χώρας θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικά τεστ.
Επιπλέον γνωστοποίησε, ότι υπάρχει η σκέψη να προηγηθούν στον εμβολιασμό οι εργαζόμενοι του τουρισμού. Εκτίμησε ότι η επικείμενη τουριστική σεζόν θα έχει αρκετές κρατήσεις της τελευταίας στιγμής ενώ έκανε λόγο για πιθανή παράταση της σεζόν. “Θα πάμε καλύτερα από πέρυσι” υποστήριξε.
Για την επικαιροποίηση των πρωτοκόλλων
Μεταξύ άλλων μίλησε και για την επικαιροποίηση των πρωτοκόλλων για τον τουρισμό. “Να ενημερώσω ότι τα πρωτόκολλα από την επιτροπή πέρασαν, οπότε σύντομα θα υπάρχει και η επικαιροποιημένη μορφή για τη χρήση φέτος, για την εφαρμογή .Είναι ένα σημαντικό εργαλείο το οποίο χάρη στους επιχειρηματίες, στους εργαζομένους , στο ανθρώπινο δυναμικό το οποίο υποστήριξε πέρυσι νομίζω με αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση σε μεγάλο βαθμό . Όλο αυτό το κομμάτι της ασφαλούς μετάβασης των ταξιδιωτών, το πιστώνονται αυτοί, το πιστώνονται οι ίδιοι .Και φέτος μπορούμε να πούμε ότι με περισσότερα εργαλεία και περισσότερα όπλα στην φαρέτρα μας θα προχωρήσουμε αυτή τη δύσκολη σεζόν”, σημείωσε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.