Quantcast
Τσακίρης : Έρχεται ενίσχυση για τον κλάδο του τουρισμού - Τι είπε για το λιανικό εμπόριο - enikonomia.gr
share

Τσακίρης : Έρχεται ενίσχυση για τον κλάδο του τουρισμού – Τι είπε για το λιανικό εμπόριο

δημοσιεύτηκε:

Υπάρχουν σκέψεις να δοθεί οικονομική ενίσχυση και στον κλάδο του τουρισμού, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ”Συνδέσεις”.
Σε ερώτηση εάν υπάρχει τρόπος και δυνατότητα ενίσχυσης με κεφάλαιο εκκίνησης και των επιχειρήσεων του τουρισμού είπε τα εξής” Αυτό ακριβώς σκεφτόμαστε τώρα. Eίναι μια πολύ δύσκολη άσκηση. Είναι τεράστιος αυτός ο κλάδος. Ελπίζω να το πω έτσι να βρούμε κάτι πολύ στοχευμένο … ότι ακριβώς κάνουμε για την εστίαση .Είμαστε ακόμη στις αρχικές σκέψεις και σχεδιασμούς “.
Και συνέχισε λέγοντας ότι για να απελευθερωθούν κάποιοι πόροι του ΕΣΠΑ προς αυτήν την κατεύθυνση, βρίσκεται σε συζήτηση και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με τον ίδιο τον κλάδο.
Όσον αφορά στο εάν θα δοθεί κάποια ενίσχυση στο λιανικό εμπόριο είπε τα εξής” σε αυτό δεν υπάρχουν σκέψεις προς το παρόν .Εδώ πρέπει να σας πω ότι, κάναμε εδώ και κάμποσο καιρό τη δράση για την ενίσχυση του ηλεκτρονικού καταστήματος. Ήταν μια πρόσκληση πάρα πολύ σημαντική προς τις επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου και ειδικά τα μικρά καταστήματα, να δημιουργήσουν και ένα δεύτερο κανάλι πωλήσεων, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Ομολογώ ότι είχε πάρα πολύ επιτυχία, έχουμε πάνω από 6.000 αιτήσεις και άλλες τόσες σε επίπεδο προ σχεδίων. Αυτή η δράση κλείνει σήμερα και θα δούμε τι προϋπολογισμό θα καταναλώσει και θα ξανά ανοίξει μετά από λίγες ημέρες με τον υπόλοιπο προϋπολογισμό. Είναι πάρα πολύ σημαντικό και ελπίζω ότι αρκετές από αυτές τις επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί θα καταφέρουν να κάνουν ηλεκτρονικό κατάστημα το οποίο το πιο σημαντικό είναι να δουλεύει, να ανανεώνεται και πραγματικά να αποτελέσει ένα δεύτερο κανάλι πωλήσεων για αυτούς”.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.