Quantcast
Με πέντε απευθείας πτήσεις στην Αθήνα American Airlines και United Airlines - enikonomia.gr
share

Με πέντε απευθείας πτήσεις στην Αθήνα American Airlines και United Airlines

δημοσιεύτηκε:

Εκτενείς και αναλυτικές συζητήσεις με ανώτατα στελέχη των αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών «American Airlines» και «United Airlines» είχε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης στις ΗΠΑ. Κύριο αντικείμενο των συζητήσεων ήταν το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού το 2021, η υγειονομική ασφάλεια των ταξιδιωτών και η απλοποίηση των διατυπώσεων ώστε να ενθαρρυνθεί το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα κατά τους επόμενους μήνες, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Οι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών διαβεβαίωσαν τον υπουργό Τουρισμού ότι έχουν ήδη προγραμματίσει την αύξηση των απευθείας πτήσεων προς τη χώρα μας, από διάφορες πόλεις των ΗΠΑ.
Ολοκληρώνοντας τις επαφές του με τους εκπροσώπους της «American Airlines» και της «United Airlines», ο υπουργός Τουρισμού δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένος από την ανταπόκριση που έχει το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού στην αμερικανική αγορά. «Μετά από τη “Delta Airlines”, προχωρήσαμε σε ουσιαστικές συζητήσεις με τις άλλες δύο μεγάλες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ, την “American Airlines” και την “United Airlines”. Οι εκπρόσωποι αμφοτέρων των αμερικανικών αερομεταφορέων μεταφέρουν μια εικόνα έντονου ενδιαφέροντος εκ μέρους του επιβατικού τους κοινού για ταξίδια στην Ελλάδα, με μεγάλο αριθμό κρατήσεων για το αμέσως επόμενο διάστημα. Είναι ενδεικτικό ότι η “American Airlines” έχει προβλέψει για φέτος περισσότερες θέσεις για τη χώρα μας σε σχέση με το 2019. Αλλά και η “United Airlines” ανακοίνωσε ότι προσθέτει ένα εντελώς καινούργιο δρομολόγιο, από την Ουάσινγκτον προς την Αθήνα. Οι κινήσεις αυτές πιστοποιούν εμπράκτως ότι η Ελλάδα παραμένει στην κορυφή των προτιμήσεων για τους Αμερικανούς τουρίστες» ανέφερε ο κ. Θεοχάρης.
Όπως επισημαίνει το υπουργείο Τουρισμού, American Airlines είναι η μόνη αεροπορική εταιρεία η οποία συνδέει την Αθήνα με τρία διαφορετικά αεροδρόμια των ΗΠΑ (Νέα Υόρκη, Σικάγο, Φιλαδέλφεια). Η δε United Airlines δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένη, καθώς η πτήση από Ουάσινγκτον, που είναι μία καινούρια πτήση, μαζί με αυτή από το Νιούαρκ (Νιου ΤζέρσεΪ), παρουσιάζουν πολύ καλή κινητικότητα σε σχέση με τις πωλήσεις. Τέλος, σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι και των δύο εταιρειών επισήμαναν ότι η Ελλάδα παρουσιάζει το μεγαλύτερο ποσοστό ανάκαμψης από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.