Quantcast
Telegraph: Αυτές είναι οι πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας - enikonomia.gr
share

Telegraph: Αυτές είναι οι πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας

δημοσιεύτηκε:

Τις 17 πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας προτείνει ο δημοσιογράφος της Telegraph να επισκεφτούν οι ταξιδιώτες την φετινή τουριστική σεζόν, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας.

 Ειδικότερα, η πλήρης λίστα με τις 17 πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph περιλαμβάνει:

Την πρώτη θέση της λίστας καταλαμβάνει η παραλία της  Κεφαλονιάς, «Μύρτος» η οποία έγινε ευρύτερα γνωστή από την ταινία του «Captain Corelli’s Mandolin».

Στην δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται η παραλία της Ζακύνθου, «Ναυάγιο» η οποία χαρακτηρίζεται ως κάρτ- ποστάλ καθώς διαθέτει λευκή αμμουδιά και βότσαλα. Αυτήν την παραλία μπορεί κανείς την επισκεφτεί μόνο με βάρκα.

Ακολουθεί η παραλία της Κρήτης « Βάι» η οποία είναι και γνωστή ως «Φοινικόδασος» η οποία ξεχωρίζει για την χρυσή αμμουδιά της. Μάλιστα η παραλία αυτή υποστηρίζεται από το μεγαλύτερο ελαιώνα φυσικό φοινικόδασος της Ευρώπης.

Σημαντική θέση στην λίστα αυτή έχει και η παραλία της Κέρκυρας, «Χαλικούνα» θεωρείται από τις πιο άγριες παραλίες του νησιού ενώ συγχρόνως διαθέτει πεντακάθαρα νερά.

Στην πέμπτη θέση της λίστας βρίσκεται το «Σαρακήνικο» της Μήλο που χαρακτηρίζεται ως η «πιο φωτογενής παραλία της χώρας».

Στην έκτη θέση της λίστας εντάσσεται η όμορφη παραλία της Λευκάδας, «Εγκρεμνοί» η οποία είναι ιδανική για τους  λάτρεις των θαλάσσιων  σπορ  για κάθε χρόνο. Μάλιστα η εν λόγω παραλία διαθέτει απέραντη αμμουδιά και δεν μαζεύει πολύν κόσμο.

Στην λίστα συμπεριλαμβάνονται η παραλία της Πάτμου, « Ψιλή Άμμος» η οποία είναι ιδανική για τους λάτρεις των surf,  το « Χόβολο» της Σκοπέλου η οποία θεωρείται γραφική παραλία καθώς  περιβάλλεται από βραχώδεις καταπράσινους λόφους και διαθέτει  βότσαλα, αλλά και η γνωστή παραλία της Ρόδου, St Paul’s Bay.

Τις επόμενες θέσεις της λίστας καταλαμβάνουν το  Ελαφονήσι της Κρήτης,το «Γριάς -Πήδημα» της Άνδρου, «Βοϊδοκοιλιά», κοντά στην Costa Navarino της Μεσσηνίας, η παραλία της Σαντορίνης « Καμάρι», το « Πορί» στο Κουφονήσι, η πανέμορφη καταγάλανη παραλία της Κέα « Ορκός».

Την λίστα  την συμπληρώνουν η  παραλία Καραβοστάσι και η παραλία της Σκιάθου «Λαλάρια».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.