Quantcast
«Απόβαση» 1.236 τουριστών κρουαζιέρας στο Βόλο - enikonomia.gr
share

«Απόβαση» 1.236 τουριστών κρουαζιέρας στο Βόλο

δημοσιεύτηκε:

Ένα ακόμη μεγάλο και πολυτελές κρουαζιερόπλοιο κατέπλευσε σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Βόλου, στο πλαίσιο της κυκλικής κρουαζιέρας στα νερά του Αιγαίου.

Το «Costa Neoclassica»,υπό ιταλική σημαία, κατέπλευσε στον Βόλο στις 7 το πρωί, με 1.236 επιβάτες και 568 άτομα πλήρωμα και θα αποπλεύσει στις 7 το απόγευμα με προορισμό τον Πειραιά.
Οι επιβαίνοντες στο «Costa Neoclassica» είναι κυρίως Ιταλοί, Γάλλοι και Γερμανοί τουρίστες, οι οποίοι επισκέπτονται τους αρχαιολογικούς χώρους του Βόλου και το Μουσείο, απολαμβάνουν τη «συγχρονη» Αργώ και θαυμάζουν την αρχιτεκτονική των χωριών του Πηλίου.

Στο μεταξύ, διχασμένες είναι οι απόψεις σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις που θα έχουν οι διεθνείς εξελίξεις στο πεδίο της κρουαζιέρας, καθώς ορισμένοι εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους, ενώ στον αντίποδα καταγράφονται και αισιόδοξες σκέψεις για το μέλλον.

Ναυτιλιακά γραφεία του Βόλου που πρακτορεύουν μεγάλες διεθνείς και εγχώριες εταιρείες κρουαζιέρας, αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι μέχρι στιγμής είναι σταθερός ο συνολικός αριθμός των κρουαζιερόπλοιων που αναμένεται να καταπλεύσουν στο λιμάνι του Βόλου και κυμαίνεται στα περυσινά επίπεδα με αυξητικές τάσεις, αφού παράλληλα νέες εταιρείες εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την καλοκαιρινή περίοδο για κατάπλους πλοίων τους στον Βόλο.

Τα αισιόδοξα μηνύματα των ναυτιλιακών πρακτόρων προέρχονται από το γεγονός ότι ο Βόλος έχει εισέλθει δυναμικά στον διεθνή χάρτη της κρουαζιέρας και εκφράζουν την άποψη ότι λόγω των τελευταίων γεγονότων στην ανατολική Μεσόγειο και στην Τουρκία, το ενδιαφέρον διαφόρων εταιρειών θα στραφεί ακόμη περισσότερο προς τον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή του.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.