Quantcast
Θεσσαλία: «Ταυτότητα» αποκτούν οι παραλίες μέσω του νέου ΕΣΠΑ - enikonomia.gr
share

Θεσσαλία: «Ταυτότητα» αποκτούν οι παραλίες μέσω του νέου ΕΣΠΑ

δημοσιεύτηκε:

«Ταυτότητα» μέσω της σήμανσης και της παρακολούθησης (monitoring) αποκτούν οι 103 παραλίες της Θεσσαλίας μέσω του νέου ΕΣΠΑ (2014-2020), σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό..

Στο πλαίσιο της τεχνικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο κ. Αγοραστός  δήλωσε ότι: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας προβαίνει σε αυτή την ενέργεια. προκειμένου να εξασφαλιστεί η καλύτερη ποιότητα των ακτών και των υδάτων κολύμβησης της Περιφέρειας».

«Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία, η οποία στοχεύει στην προστασία του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας αλλά και στην ενδυνάμωση του τουριστικού προϊόντος της περιφέρειας μας. Το πρόγραμμα αυτό, όπως έγινε γνωστό. συνδέεται άμεσα και με εκείνο της «Γαλάζιας Σημαίας» και αναμένεται να φέρει την προστιθέμενη αξία στις θεσσαλικές ακτές, στις οποίες ήδη η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης είναι πολύ καλή. Πλέον αναμένονται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος τα τεύχη δημοπράτησης για να προχωρήσει η υλοποίηση του προγράμματος», συμπλήρωσε ο κ. Αγοραστός.

«Η δημιουργία Ταυτοτήτων Υδάτων Κολύμβησης προβλέπεται στην Ευρωπαϊκή Οδηγία 2006/7/ΕΚ, που αφορά στη διαχείριση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης και συνιστά μια καινοτόμο προσέγγιση που αποσκοπεί στην ενημέρωση των πολιτών και την παροχή χρήσιμων στοιχείων για τη σύγκριση και την επιλογή ακτών κολύμβησης. Η κάθε ταυτότητα παρέχει πληροφορίες για τις φυσικές και γεωγραφικές συνθήκες της ακτής, για τα υδρολογικά χαρακτηριστικά των υδάτων κολύμβησης, καθώς και για την αξιολόγηση των πιθανών κινδύνων ρύπανσης στην περιοχή», ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας..

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.