Quantcast
Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση για την τουριστική προβολή της Καισάρειας - enikonomia.gr
share

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση για την τουριστική προβολή της Καισάρειας

δημοσιεύτηκε:

Σε εκδήλωση κεντρικού ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η τουριστική προβολή της πρωτεύουσας της  Καππαδοκίας, Καισάρεια.

Ειδικότερα, ο δήμος της Καισάρειας, έκανε την πρώτη της τουριστική παρουσίαση εκτός συνόρων, δηλαδή στην συμπρωτεύουσα. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανική πόλη, μετά την Άγκυρα της κεντρικής Ανατολίας, με το σύνολο των εξαγωγών του νομού, να ανέρχονται στα 22 δισεκατομμύρια  δολάρια.

Ο νομός βρίσκεται στην «καρδιά» της Ανατολίας, έχει πληθυσμό 1,2 εκατομμύρια

κατοίκους και τον επισκέπτονται περίπου 1,5 εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο.

Στην εκδήλωση της Θεσσαλονίκης, παραβρέθηκαν Τούρκοι εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων της περιοχής, προκειμένου να αναπτυχθούν περαιτέρω οι επαγγελματικές σχέσεις μεταξύ των δύο πόλεων στον τομέα του τουρισμού.

Επιπλέον, στο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε και η τουριστική προβολή της πόλης  Μουταλάσκη (Τάλας), που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 7 χλμ από την πόλη της Καισάρειας. Ξεχωριστή αναφορά έγινε στο χιονοδρομικό κέντρο Ερτζιγιές και τις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής.

Το μέλος του ΔΣ του Ελληνο-τουρκικού επιμελητηρίου και τουριστικός πράκτορας, Στέφανος Χατζημανώλης ανέφερε ότι: «περίπου 1.500 Έλληνες επισκέπτονται κάθε χρόνο την Καππαδοκία, εκ των οποίων σχεδόν 400 πηγαίνουν στην Καισάρεια».

Και συνέχισε λέγοντας ότι: «από τους συνολικά 4 εκατομμύρια τουρίστες που επιλέγουν την Καππαδοκία, οι περισσότεροι είναι Γερμανοί, Ρώσοι και Ισπανοί. Ωστόσο, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και από τους Έλληνες, αλλά και από τους Τούρκους να επισκεφτούν αντίστοιχα τους δύο προορισμούς, γεγονός που δημιουργεί σημαντικές προοπτικές συνεργασίας».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.