Quantcast
Θεσσαλονίκη: Το Aegean Odyssey «άνοιξε» την τουριστική περίοδο της κρουαζιέρας - enikonomia.gr
share

Θεσσαλονίκη: Το Aegean Odyssey «άνοιξε» την τουριστική περίοδο της κρουαζιέρας

δημοσιεύτηκε:

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για την περίοδο 2016 κατέπλευσε σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΛΘ.

Ειδικότερα ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΘ, Δημήτρης Μακρής επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι: «Πρόκειται για το “Aegean Odyssey”, το οποίο προήλθε από την Καβάλα και ο επόμενος σταθμός του είναι ο Βόλος. Συνήθως το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο κάνει κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά και στο βόρειο Αιγαίο».

Και συνέχισε ο κ. Μακρής λέγοντας ότι: «Ήδη από το πρωί της Μ. Τετάρτης και για συνολικά 9 ώρες  το κρουαζιερόπλοιο που βρίσκεται στην συμπρωτεύουσα περιλαμβάνει  212 επιβάτες (οι προέρχονται κυρίως από τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία και τον Καναδά) αλλά και ένα μέρος από τα 161 μέλη του πληρώματος επισκέπτονται τα αξιοθέατα και τα καταστήματα της πόλης».

Μεταξύ άλλων ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΘ τόνισε με έμφαση πως: «Φέτος ξεκινούμε με αισιοδοξία τη χρονιά, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν στη διακίνηση των κρουαζιερόπλοιων, κυρίως στην περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου λόγω προβλημάτων που συνδέονται με θέματα τρομοκρατίας. Έχουμε στόχο να αυξήσουμε τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, σε σχέση με την περσινή χρονιά. Ο ΟΛΘ έχει προετοιμαστεί και έχουμε στενή συνεργασία με τους φορείς της πόλης. Στοχεύουμε στην αύξηση της κρουαζιέρας. Θέλουμε η Θεσσαλονίκη να γίνει προορισμός κρουαζιέρας. Σε αυτή την προσπάθεια η οποία είναι συνεχής τα αποτελέσματα θα γίνουν ορατά μετά από δύο χρόνια. Στα πλάνα μας είναι να υπάρξει και ένας σύγχρονος επιβατικός σταθμός για την κρουαζιέρα. Θέλουμε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να γίνει λιμάνι έναρξης, αλλά και τελικός προορισμός κρουαζιερόπλοιων».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.