Quantcast
Θετικά αναμένεται να κλείσει το 2015 για την TUI Ελλάς - enikonomia.gr
share

Θετικά αναμένεται να κλείσει το 2015 για την TUI Ελλάς

δημοσιεύτηκε:

Της Εύας Οικονομάκη

 

Με μονοψήφια άνοδο, περίπου 5%, αναμένεται να κλείσει το 2015 για την TUI Ελλάς, έναν από τους μεγαλύτερους tour operators παγκοσμίως. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikonomia, οι επισκέπτες που θα ταξιδέψουν στη χώρα μας μέσω του δικτύου της TUI έως το τέλος του 2015 θα παρουσιάσουν αύξηση κατά 5% περίπου συγκριτικά με το 2014, οπότε και είχαν ταξιδέψει στην Ελλάδα περισσότεροι από 2 εκατ. τουρίστες.

Μπορεί οι αρχικές προβλέψεις να έκαναν λόγο για άνοδο κατά 10%-15% στις αφίξεις σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ωστόσο, οι πολιτικές εξελίξεις και η επιβολή των capital controls προκάλεσαν τροποποιήσεις στο πτητικό πρόγραμμα του tour operator. «Ο στόχος μας ήταν να μεταφέρουμε φέτος πολύ περισσότερους ταξιδιώτες στην Ελλάδα απ’ όσους πέρυσι, ωστόσο, οι συνεχείς πολιτικές εξελίξεις μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού οδήγησαν σε περιορισμό των πτήσεων που είχαν προγραμματιστεί. Συνεπώς, το 2015 θα κλείσει θετικά για την TUI, ωστόσο, με μικρότερη αύξηση απ’ ότι περιμέναμε», επισημαίνουν οι ίδιες πηγές. Σημειώνεται ότι η TUI Ελλάς το 2014 κατέγραψε αύξηση 10% των εισερχομένων τουριστών από το δίκτυό της, παρουσιάζοντας διψήφια ποσοστά ανόδου από τη γερμανική αγορά, αλλά και σημαντικές αυξήσεις από Αγγλία, Βέλγιο, Αυστρία, Ολλανδία και Σκανδιναβικές χώρες.

Φέτος, η μεγαλύτερη άνοδος στις αφίξεις καταγράφεται μέχρι στιγμής από την Ολλανδική αγορά. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως για τον Οκτώβριο η τουριστική κίνηση από τους επισκέπτες των Κάτων Χωρών εμφανίζει άνοδο έως και 40% συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2014.

 

Με άνοδο 3% υπογράφονται τα νέα πακέτα

 

Την ίδια στιγμή, με άνοδο 3% υπογράφονται τα ταξιδιωτικά πακέτα της επόμενης καλοκαιρινής περιόδου, με τους ξενοδόχους να καταφέρνουν να μετακυλίσουν ένα μικρό ποσοστό της αύξησης του ΦΠΑ στην τελική τιμή του τουριστικού προϊόντος. Οι επιχειρηματίες του κλάδου έχουν φέτος μειωμένη διαπραγματευτική ισχύ -παρά το ρεκόρ αφίξεων που αναμένεται-, εξαιτίας των πολιτικο-οικονομικών εξελίξεων και της στασιμότητας που παρατηρήθηκε στις προκρατήσεις τον Ιούλιο, γεγονός που τελικά δεν τους βοηθάει να επωφεληθούν μιας καλύτερης συμφωνίας.

Στον αντίποδα, οι τιμές στα πακέτα που υπογράφουν οι ξενοδόχοι των βασικών ανταγωνιστριών χωρών -Ισπανίας, Ιταλίας, Πορτογαλίας και Κροατίας- παρουσιάζουν άνοδο 8%, παρά το ήδη υψηλό κόστος που έχουν, ενισχύοντας περαιτέρω το κύρος των χωρών αυτών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.