Quantcast
Θετικά τα μηνύματα για τη φετινή τουριστική περίοδο της Κρήτης - enikonomia.gr
share

Θετικά τα μηνύματα για τη φετινή τουριστική περίοδο της Κρήτης

δημοσιεύτηκε:

Θετικά είναι τα μηνύματα για τη φετινή τουριστική περίοδο της Κρήτης, αναφέρουν οι παράγοντες του τουριστικού κλάδου, βασιζόμενοι στα μηνύματα των αγορών του εξωτερικού.

Πολλοί τουριστικοί παράγοντες εκτιμούν ότι λόγω της κατάρριψης του ρωσικού μαχητικού από την Τουρκία και της πρόσφατης συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους που καταγράφηκε στη χερσόνησο του Σινά, οι Ρώσοι τουρίστες θα στραφούν σε νέους τουριστικούς προορισμούς, τόσο στην Κρήτη όσο και σε τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας γενικότερα.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο: «Σε ό,τι αφορά τις προκρατήσεις, τα στοιχεία είναι ακόμη μη επαρκή. Σε ορισμένες χώρες προέλευσης τουριστών, όπως Ολλανδία, Αυστρία, Πολωνία και Ρωσία, είμαστε πίσω». Τόνισε, ωστόσο, πως τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται «διόρθωση» προς το καλύτερο. Αν στη χώρα μας έχουμε σταθερότητα, θα πάμε καλά.

«Σε ό,τι αφορά τις προκρατήσεις εκ μέρους Τούρκων επισκεπτών, προς το παρόν καταγράφουν  μείωση από  30% έως 40%  φέτος σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο 2015. Θα επωφεληθούμε σίγουρα, αλλά όχι τώρα. Θα πάρουμε κρατήσεις της τελευταίας στιγμής», τόνισε με έμφαση  ο κ. Χαλκιαδάκης.

Στη συνέχεια επεσήμανε ότι: «Η Κρήτη έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στις μεγάλες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, όπου μέσω της Περιφέρειας παρουσιάσθηκε σε όλες τις πτυχές του το προϊόν του νησιού, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις, γεγονός που θεωρείται βέβαιο ότι θα επηρεάσει και φέτος τον τουρισμό του νησιού. Επιπλέον, η Κρήτη στοχεύει και στη ρωσική αγορά, καθώς αγαπημένοι τουριστικοί προορισμοί των Ρώσων ήταν έως πρόσφατα η Αίγυπτος και η Τουρκία, χώρες που λόγω πολιτικών εξελίξεων, αξιολογούνται από τους Ρώσους ως μη ενδεικνυόμενες για τουρισμό».

Τέλος διαδοχικές συναντήσεις είχε τις τελευταίες ημέρες και ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης, Μιχάλης Βαμιεδάκης, με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, τον γγ του ΕΟΤ Δημήτρη Τρυφωνόπουλο και εκπροσώπους της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και  με  tour operators της Ρωσίας  με στόχο να στηριχθεί η ροή των Ρώσων τουριστών, τόσο στην Κρήτη όσο και σε τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας με κάθε δυνατό τρόπο, την προσεχή τουριστική περίοδο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.